Robert_k92 Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Witam mam aktualnie hamulce hydrauliczne Shimano BR-M486 Tylny przepuszcza płyn i strasznie piszczy wymieniałem uszczelkę i dalej to samo już się pogodziłem z jego wymiana ale przedni też piszczy a nie widac żeby ciekło coś czy to przez oryginalne klocki czy poprostu ten typ tak ma i rama wpada w wibracje planuje zakup dwóch zacisków Shimano alivio BR-M4050 czy będzie to lepszy wybór? Dodam że to tylko do jazdy normalnej po mieście parku itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 planuje zakup dwóch zacisków Shimano alivio BR-M4050 czy będzie to lepszy wybór? Nie. Jak chcesz bezawaryjne hamulce to tektro , hope albo magura. Shimano podupada i m4050 to jeszcze większy syf. Tylny przepuszcza płyn i strasznie piszczy wymieniałem uszczelkę i dalej to samo Shimano nie sprzedaje części zamiennych prócz całych elementów , więc co wymieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_k92 Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Wymieniałem uszczelkę tak jak napisałem ale nie z dystrybucji producenta tylko znalazłem firmę która robi na zamówienie. Ale cenowo te zaciski podobnie ? I czy przewód chamulcowy będzie pasował no i jeszcze mocowanie zaciski do ramy czy będzie takie samo. Doradzcie coś w podobnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Przewód hamulcowy nie chamulcowy. Magura mt2 i będziesz zadowolony. M4050 to syf. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_k92 Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Widzę że błąd kolega widzi ale tego że jest napisane w podobnej cenie już nie i pytania czy przewód będzie pasował?... Nie zapłacę za jakiś wyczynowy hamulec 400 zł gdzie potrzebuje dwa wymienić a rower do jazdy po mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Może mechaniczne tarczówki? Do jazdy po Szczecinie wystarczą aż nadto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_k92 Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Mam hydrauliki i chce przy nich pozostać ale wymienić najlepiej same zaciski żeby pasowały do ramy bez adapterów i żeby przewody hamulcowe też pasowaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Końcówka przewodu jest taka sama więc zacisk powinien pasować. Tyle że w Shimano nie opłaca się inwestować skoro wymiana uszczelek nic nie dała. Jak byś miał wspomnianą magure to o hamulce nie musiał byś się martwić. Nagadywac Cię nikt nie będzie , ale po prostu warto mieć coś , co jest godne zaufania. Trochę byś musiał dołożyć , ale magura to magura [emoji14] Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_k92 Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 (edytowane) Tyle że Shimano 70 zł zacisk a Magura 400 zł to trochę roznica. 2 zaciski trochę dołożyć i nowy rower z gwarancja Edytowane 17 Maja 2017 przez Robert_k92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Wymieniałem uszczelkę tak jak napisałem ale nie z dystrybucji producenta tylko znalazłem firmę która robi na zamówienie. A czy mógłbyś się podzielić namiarem na tą firmę (i ceną tych uszczelek)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_k92 Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 (edytowane) A czy mógłbyś się podzielić namiarem na tą firmę (i ceną tych uszczelek)?GG TRADING J. Giera J. Górski Sp. J. 02-220 Warszawa Ul. Łopuszańska 36 NIP: 521-00-00-598 Tel/fax: +48 (22) 846 08 71 tel: +48 (22) 577 05 72 / 73 E-mail: s.gorski@ggtrading.pl Edytowane 17 Maja 2017 przez Robert_k92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi