danio21b Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Witam, Proszę o pomoc w wyborze licznika bezprzewodowego do roweru do 100zł. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 coś-kolwiek sigmy polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 17 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 https://www.decathlon.pl/licznik-rowerowy-bc-1212-sts-bezprzewodowy-id_8241059.html lepszego w tej cenie nie kupisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Podepnę się. Prawda to, że migające tryby lampek wpływają na działanie bezprzewodowego licznika? Gdzieś to wyczytałem, chyba kiedyś na forum swiatelka.pl. Jakiś użytkownik licznika bez kabla potwierdzi/ obali tą informację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Ta oferta też wygląda nieźle: https://www.olx.pl/oferta/bezprzewodowy-licznik-rowerowy-sigma-bc-12-12-sts-az-12-funkcji-CID767-IDlq8NK.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusheck Napisano 20 Maja 2017 Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Podepnę się. Prawda to, że migające tryby lampek wpływają na działanie bezprzewodowego licznika? Gdzieś to wyczytałem, chyba kiedyś na forum swiatelka.pl. Jakiś użytkownik licznika bez kabla potwierdzi/ obali tą informację?Przypatrzę się temu, bo ostatnio coś mi licznik świrował, a jechałem na pulsacyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusheck Napisano 21 Maja 2017 Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 @Borsuczy, mam Convoya S2+ i w trybie EDC przy świetle ciągłym ustawionym na 7% latarka wchodzi mi w konflikt z licznikiem. Jak włączę pulsacyjne przy 7%, to jest różnie. Na pozostałych mocach jest OK. Będę jeszcze testował w trybie rowerowym. PS. Mam bezprzewodową wersję tego licznika - http://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/rowery-i-motocykle/akcesoria-rowerowe/komputery-rowerowe/komputer-rowerowy-639453/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Jak licznik podły, z analogową transmisją to owszem, łapie zakłócenia. Lampki z regulacją mocy poprzez PWM przecież zawsze migają, nawet jak nie migają dla oka to migają, tyle, że szybciutko. A ta Sigma z Gdyni jest używana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 A ta Sigma z Gdyni jest używana. Zgadza się. Ale wydaje się dobrą propozycją w zakładanym budżecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huskarl Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Prawda to, że migające tryby lampek wpływają na działanie bezprzewodowego licznika? Mam sigmę 12.12 STS i mam problem ze zliczaniem. Przerywa; przez połowę czasu jazdy pokazuje 0km/h. Rzeczywiście obok jest pulsująca lampka z 3 diodami led. Wcześniej jej nie używałem i wszystko działało, ale z rok temu postanowiłem być widoczny przez cały czas więc miga cały czas. Trzeba to będzie przetestować bo już chciałem licznik wyrzucić do śmieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Ciekawe rzeczy noo... Pamiętam, że ktoś chyba ten problem rozwiązał zawijając czymś latarkę chyba. Coś tam zamontował żeby nic nie wysyłała od siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huskarl Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Wyszedłem na szosówkę by przetestować działanie licznika bez włączonej lampki. Co paręnaście sekund patrzyłem na niego i muszę powiedzieć, że ani razu się nie zaciął. Wszystko zliczył. Dla 100% pewności, ze to wina migającej lampki, powinienem jeszcze ją włączyć i sprawdzić, czy na pewno znów padnie odczyt, ale miałem dziś niezłą formę i nie chciałem sobie psuć zapisu na mojej stałej trasie. Na pewno w czasie ostatnich kilku wyjść z nią włączoną przez pół trasy widziałem zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 23 Maja 2017 Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 To nie musisz chyba jechać na drugi koniec Polski, żeby sprawdzić czy licznik działa XD Podnieś przednie koło i pokręć nim z włączoną lampką i wyłączoną, będzie pewność wtedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huskarl Napisano 23 Maja 2017 Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 To by oznaczało nabicie kilku kilometrów, których nie przejechałem. Honor mi na to nie pozwala. Do końca życia patrząc na licznik, widziałbym kłamstwo. I tak miałem wyjść na rower, tyle że nie na szosę. Test był przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gondorix Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Kupiłem licznik Sigma 12.12 STS w Decathlonie za 99zł. i niestety po ledwie 75 km został skradziony. Czy ktoś ma jakieś ciekawe oferty z tym licznikiem ? Cena max. 130zł. Jestem gotów kupić sam licznik bez stacji, magnesu i czujnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 https://www.olx.pl/i2/oferta/komputer-licznik-rowerowy-sigma-bc-12-12-sts-bezprzewodowy-CID767-IDm7tCU.html#:234b3a6192 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.