matix19 Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Szukam bokserek do jazdy w temperaturach powyżej 15 stopni, wyszukałem 5 propozycji ale nie wiem które wybrać: https://martombike.com/produkt/bielizna-kolarska-z-wkladka/ http://hike.pl/berkner-ultra-meskie-bokserki-z-rowerowa-wkladka-czarne.html http://hike.pl/reviews.php?productid=25052 http://sklep.bcmnowatex.com.pl/bokserki-meryl-skinlife-czarne-z-wkladka-record.html http://sklep.bcmnowatex.com.pl/bokserki-meryl-potowka-z-wkladem-ht90.html Ktoś jeździ w którychś z nich i może polecić? Ważne też żeby za gorąco w nich nie było bo jak będzie pod 30 też pewnie je będę użytkował. A może jakieś spodenki będą lepszym pomysłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikpl72 Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Mam bokserki model Berkner Action III - jestem zadowolony. Są cienkie i oddychające. Jedynie wkładka mogła by być wszyta ciut bardziej "z przodu". Co do rozmiaru - czytałem opinie, że wychodzą małe - wiec będąc na granicy rozmiarów - zakupiłem XL zamiast L. Wg mnie wcale nie wychodzą jakieś małe - teraz wybrałbym raczej rozmiar L i też byłby dobry. Jak chcesz mało używane XL - to mogę Ci za pół ceny odsprzedać, a sobie kupię L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeVeS Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Odnośnie wkładek w bokserkach od BCM nowatex, to czerwona jest znacznie lepsza od niebieskiej. Na bokserki wypadałoby jeszcze coś założyć, w końcu to bielizna, także do jazdy w powyżej 20*C to raczej średnio się nadają, ja bokserki użytkuje w temperaturach poniżej 15*C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matix19 Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Odnośnie wkładek w bokserkach od BCM nowatex, to czerwona jest znacznie lepsza od niebieskiej. Na bokserki wypadałoby jeszcze coś założyć, w końcu to bielizna, także do jazdy w powyżej 20*C to raczej średnio się nadają, ja bokserki użytkuje w temperaturach poniżej 15*C. Czyli na wyższe temperatury dobrze by było dokupić spodenki Mam bokserki model Berkner Action III - jestem zadowolony. Są cienkie i oddychające. Jedynie wkładka mogła by być wszyta ciut bardziej "z przodu". Co do rozmiaru - czytałem opinie, że wychodzą małe - wiec będąc na granicy rozmiarów - zakupiłem XL zamiast L. Wg mnie wcale nie wychodzą jakieś małe - teraz wybrałbym raczej rozmiar L i też byłby dobry. Jak chcesz mało używane XL - to mogę Ci za pół ceny odsprzedać, a sobie kupię L Ja raczej w M muszę celować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byh81 Napisano 19 Maja 2017 Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Potwierdzam jakość czerwonej wkładki od BCM, niestety bielizny letniej z nią nie posiadają, tylko wiosenno-jesienną i zimową, pisałem do nich czy dali by radę zrobić taką bieliznę na lato (same bokserki letnie bez wkładki mają w sprzedaży) jednak nawet nie raczyli odpisać, dlatego jadą do mnie berknery i zobaczymy co to to jest, będę chciał je użytkować z endura hummvee tylko obawiam się temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 21 Maja 2017 Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Również planuję zaklup bokserek z wkładką. W tej chwili używam takich z Decathlona z niebieską wkładką, ale szału nie ma, tyłek trochę boli. Na obecne temperatury lepszy będzie Berkner Action III czy BCM z czerwoną wkładką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crah Napisano 21 Maja 2017 Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Jak bokserki i Berkner to raczej B-Light. Materiał to taka raczej "siateczka" co w bokserkach jest zaletą, a wkładki mają naprawdę porządne. Mam doświadczenia z taką biało-czarno-kolorową, teraz w ofercie jest czarna, ale różnica chyba niewielka. Mogę polecić. Tyle, że na lato to kiepski pomysł, bo przecież na to musisz założyć jeszcze spodenki, a pomimo siateczki to jednak dwie warstwy. Zwykłe spodenki na szelkach to jednak inny poziom. I to zdecydowanie polecam, wątków i modeli polecanych trochę jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byh81 Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 B-light mają tylko dwa rozmiary, bcm nie robi bokserek z pomarańczową wkładką na lato, jeżeli chodzi o berkner action 3 to wkładka jest niezła jednak same bokserki już nie do końca, są jak dla mnie strasznie luźne a przez to wkładka jeździ po rzyci strasznie (mam w pasie 98, a w biodrach 114 więc wziąłem rozmiar L/XL, sądziłem że M-ka będzie stanowczo za mała ale teraz zaczynam mieć wątpliwości) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matix19 Napisano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 To ja mam w biodrach 101 a w pasie około 90 to chyba M będą dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataman Napisano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Dołaczam sie do pytania z postu 1 dodając jeszcze jeden powszechnie dostepny w necie model bokserek Rogelli z wkładką typu HP07. Czytałem znakomite recenzje (wiele) Berknera i kilka złych. Z kolei czytałem też gdzies że włókno Meryl Skinlife dobrze spisuje sie latem. A poza tym mam pytanie która wkładka jest najlepiej wpasowana do jazdy turystycznej na rowerze cross/treking. Przymierzając różne spodenki i bokserki w sklepach miałem wwrażenie że wkładki sa wszywane albo za bardzo do przodu, wówczas siedzi sie nie na wkładce, albo do tylu i wtedy nie chronia przedniej części ciała . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.