grobelny Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Mam w tej chwili dwa problemy z napędem: 1. Jak mocniej się przyłożę to przyspieszania to łańcuch mi przeskakuje. Łańcuch nowy (w sumie przed wymianą tak nie było...) więc to albo zębatki z przodu albo z tyłu. Tylko jak stwierdzić które? 2. Jak "odpuszczam' nacisk na pedały to coś 'cyka' w okolicach suportu. Czyli zasadniczo nie jak mocniej naciskam tylko właśnie jak przestaję naciskać. Najlepiej to zaobserwować jak jadę lekko pod górkę (lub po płaskim i mam naciśnięty hamulec). Jakiś pomysł jak to zdiagnozować? Wszystkie elementy napędu przejechały może z 1000km (łańcuch nowy), dokręcałem korbę i pomysłów mi zabrakło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Wymiana całego napędu skoro przed wymianą łańcucha tak nie było. Korba może nie jest najgorsza , ale kaseta na pewno do wymiany. Było by dac foty. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 1. Może łańcuch siejeszcze nie dopasował. A mzoe napęd był za bardzo zniszczony wzgledem nowego łańcucha? A Spinkę masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Jak łańcuch się zurzył to kaseta też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.