Ferniuk Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 (edytowane) Siemka, mam pytanie do użytkowników hampli SRAM Level T jak się spisują. Przymierzam się do zakupu jakis hydraulików i nie moge się zdecydować już miałem prawie zamówione m615 ale zrezygnowałem bo wyczaiłem cos nowego, I moje pytanie jest takie czy te Sramy są lepsze od deore 615 i czy polecacie cos innego do 550 zł Edytowane 16 Maja 2017 przez durnykot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Level T z tego co się orientuję to bardzo podstawowy model. Malo o tym opini bo w zasadzie dopiero wszedł na rynek. M615 wg mnie słabe są lepiej dopłacić do tych slx. Za 550zł co można kupić wartego uwagi: nowe slx, używane xt, używane sram guide 4 tłokowe, używane/nowe elixir 7/9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 A te deorki są słabe w trudnym terenie czy ogólnie bo za dużo nie jeżdżę tak ekstremalnie raczej szutry ścieżki leśne czasem z dużymi zjazdami ale w góry raz na czas się wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Przejezdzilem na Sram Level-T w tym sezonie ponad 2kkm i jak dotad nic niepokojacego z nimi sie nie dzieje. Po zmianie klockow na metaliczne przy dosc agresywnej jezdzie te hample naprawde daja rade. Jedyne do czego moglbym sie przyczepic to, ze co kilkaset km musze regulowac tylni zacisk, bo zaczyna ocierac klocek o tarcze. A propos ma ktos wiedze, pomysl dlaczego tak sie dzieje?? Takze do takich zastosowan o jakich tu mowa za dużo nie jeżdżę tak ekstremalnie raczej szutry ścieżki leśne czasem z dużymi zjazdami ale w góry raz na czas się wybiorę to nawet na organicznych klockach mozesz byc zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 A propos ma ktos wiedze, pomysl dlaczego tak sie dzieje?? Wymień cały płyn na nowy. Nie odpowietrz, a wylej stary i zalej nowym płynem. W SramolcoAvidach należy to robić raz do roku, by hebel był posłuszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Wymień cały płyn na nowy. Dzięki Puklusie wypróbuję...dziwne tylko bo z przodu bylo to samo ale chyba po drugiej regulacji juz jest spokój, ten tył tylko jakiś uparty Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 17 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Po co ryzykować za 550 zł i pchać się w coś co nie jest do końca sprawdzone. W tej cenie kupisz SLX i będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 (edytowane) No kupię slx m7000 a czy one są tak dobre jak stare slx, bo starych m675 nie da się dostać na tą chwile Ciągle się zastanawiam nad zakupem m615 wystarczą do takiej rekreacyjnej jazdy ? Edytowane 17 Maja 2017 przez Ferniuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Wystarczą. Mam 615 na 180mm z tyłu (Zee na 203 mm z przodu) w rowerze 160mm skoku używanym tylko w górach. Ważę ponad 90kg i nie widzę powodu zmieniać tej 615stki. Inna kwestia - za ile kupisz te 615. Jak za połowę ceny slx - warto. Za więcej - warto się zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 deore za 400 slx za 599 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 18 Maja 2017 Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 Zależy jak bardzo Ci się spieszy, jeżeli już faktycznie kupować Deore to ja bym poczekał, aż na półki wjedzie Deore M6000. stawiam na to, że wtedy M615 potanieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 18 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 A wiadomo kiedy wyjdą te deore m6000, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 18 Maja 2017 Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 Ja słyszałem wersje o czerwcu/lipcu. Sam zresztą chciałbym zobaczyć hamulce M6000, czy cokolwiek zostało poprawione względem M615. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 18 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 Ciekawe jaka będzie ich cena bo może warto poczekać i zakupić własnie te m6000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Maja 2017 Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 czy cokolwiek zostało poprawione względem M615 ja bym na to nie liczył. Jak będziesz czekał to ci sezon przeleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 18 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 Dobra kupie deorki bo mają opinie bardzo dobre tylko szkoda bo nie jestem teraz przy kasie i będę jezdził na organicznych a podobno beznadziejnie się sprawują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 19 Maja 2017 Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 ja bym na to nie liczył. Jak będziesz czekał to ci sezon przeleci No tutaj, fakt terminy się moga przesunąć, a hamulce zapewne wiele lepsze nie będą (albo i w ogóle pozostaną niezmienione - poza ceną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi