osiasty Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Witam Mam takie pytanie, czy w amortyzatorze - SR Suntour XCM HLO (27.5), 100mm skoku, Speed Lockout- blokada skoku Mogę zmienić blokadę na taką w manetce żeby była na kierownicy ? Jeśli tak to jaki model manetki należy kupić i jak to zainstalować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Suntour ma jedną manetkę, więc tutaj wielkich problemów nie ma. Natomiast przeróbka z blokady na koronie na taką w manetce sprowadza się do wymiany kartridża i zakupu mechanizmu blokady. A to w sumie generuje spore koszty. Szkoda kasy, szczególnie w przypadku widelca klasy XCM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Kartridż, mechanizm, manetka to koszt ok 200zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osiasty Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Dziękuję za odpowiedz. W takim razie widzę, ze faktycznie sie nie opłaca bo znalazlem takie coś, czy bedzie pasowac ? i czy nie jest gorszy od tego co posiadam ? https://www.olx.pl/oferta/nowy-amortyzator-z-blokada-skoku-CID767-IDiVg2F.html#f0821b1673 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 ale jaki masz rower? to jest widelec pod taperowaną główkę ramy, jeśli takiej nie masz, to też go nie zamontujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osiasty Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 aha.. kellys spider 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 niestety to prosta główka, musisz szukać widelca z rurką sterową 1 1/8 cala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osiasty Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Ok, dziękuje za rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 to jest widelec pod taperowaną główkę ramy, jeśli takiej nie masz, to też go nie zamontujesz Nie tak do końca. Jeśli jest prosta główka i stery półzintegrowane 44/44 (a tak jest we wspomnianym Kellysie) po po zastosowaniu odpowiednich sterów ( http://allegro.pl/stery-octane-one-warp-44-44-tapered-do-ramy-1-1-8-i6821212578.html ) jest możliwe założenia widła ze sterówką tapered - w tym konkretnym wypadku jest to co prawda nie opłacalne , ale da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 no ok, da się też wymienić rurę sterową w amortyzatorze, ale nie będę nawet o tym wspominał gościowi, który kupuje amora za 200 zł - zwłaszcza, że na rynku jest zatrzęsienie amortyzatorów odpowiednich dla jego sterów :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osiasty Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 No nie oplaca mi sie do ramy kellysa wrzucac amora za 1k kolego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 amortyzator za 1k opłaca się wrzucać także do ramy kellysa, dobry amor jest ważniejszy niż logo na ramie. nie chciałbym tu być źle zrozumiany: masz swoje priorytety i swoje możliwości, pisząc o "gościu, który kupuje amortyzator za 200 zł" nie chciałem kontestować sensu kupowania takiego amora czy lekceważyć temat. Po prostu w tej kategorii cenowej jest tak dużo amortyzatorów ze sterówką 1 1/8 cala, że kombinowanie z taperowaną rurą sterową zupełnie mija się z celem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osiasty Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Nie chodzi o logo tylko gdzieś przeczytałem ze te ramy pękają a na wiosnę na pewno zmienię rower. Chciałem teraz na tym kellysie protestować tylko żeby wiedzieć co szukać w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi