PiterPocztek Napisano 16 Maja 2017 Napisano 16 Maja 2017 Ahoj forumowicze. Jako iż bardzo spodobała mi się jazda górska chciałbym przerobić delikatnie mój rower i wsadzić do niego troszkę lepszy osprzęt. O rowerze wiem nie wiele, tyle, że jest kilka dobrych lat w domu i jest naprawde bardzo lekki. Co bym chciał zmienić, na pewno dołożyć amortyzator, może lepszy osprzęt i korbę przednią budżet: ~1000zł. Pytanie do was, czy jest sens się w to pchać czy lepiej kupić nowy do 2000zł ? Dzieki za wszelką pomoc pozdrawiam
autsajder Napisano 16 Maja 2017 Napisano 16 Maja 2017 lepiej kupić nowy, amora nie kupisz dobrego na 1 cal( bo taki chyba byś musiał kupić), tego zostaw sobie na zimówkę
beja Napisano 16 Maja 2017 Napisano 16 Maja 2017 Witak Kol. Moim skromnym zdaniem lepiej dołożyć tego tysiaka i kupić fajny rowerek, za te pieniądze (2000 zł) kupisz sprzęcik który sprawi ci satysfakcję z jazdy, i komponenty będą na dobrym poziomie. Pzd be-ja
GTZaskar1991 Napisano 16 Maja 2017 Napisano 16 Maja 2017 Również bym go zostawił na zimę/sól, a za kwotę planowaną można naprawdę dobry sprzęt kupić, tylko trzeba codziennie przeglądać aukcje i ogłoszenia przez miesiąc do dwóch
PiterPocztek Napisano 16 Maja 2017 Autor Napisano 16 Maja 2017 Okej myslę, że temat rozwiązany. Teraz pytanie jest takie, jakiego poziomu osprzętu szukac w przypadku używki ? Alivio? Deore? Czy może coś innego? Moglibyście wrzucic jakies ewentualne propozycje ?
beja Napisano 18 Maja 2017 Napisano 18 Maja 2017 Używka w tej cenie (2000) spoko na Deore, ale trzeba poświęcić trochę czasu żeby trafić na dobry egzemplarz. Na zdjęciach wszystko wygląda super,w opisie nówka 5 lat nie śmigana, w realu zaś masakra. Możesz rozważyć zakup nowego roweru, który może być na dobrej grupie, a z czasem wymieniać osprzęt z wyższej półki, w tym przypadku wiesz co masz. Pzd be-ja
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.