Gość Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Witam, Szukam opinii na temat torb transportowych rodzimej marki Zator. Czy ktoś posiada pokrowiec tej firmy w wersji strong? Myślę czy kupić klasyczny zwykły czy w wersji dodatkowo zabezpieczonej pianką. Pokrowiec będzie używany głównie do transportu samochodem, choć kto wie może się kiedyś przyda do podróży samolotem.. Z góry dzięki za opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Ja mam wersję zwykłą i póki co zaliczyłem z nią około 6 lotów. Służył też jako pokrowiec przeciwdeszczowy na wyprawie. Generalnie spoko - suwak bardzo porządny, ale już pasek na ramię badziewny i metalowe części pogięły się pod ciężarem około 20 kg. W jednym miejscu oś koła przebiła materiał, ale to bardziej wina mojego zabezpieczenia - może inne wersje mają tam wzmocnienia? Łata z power tape'a załatwiła temat Jeśli nie jeździsz wyprawowo, to bierz śmiało mocniejszy. Będzie cięższy i trudniejszy do schowania. Z tego też względu ja wolę słabszą odmianę, nawet gdybym miał kupić następny za parę lat Za tą cenę można polecić, z zastrzeżeniem że nie jest to niestety produkt marki "premium". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Zwykły pokrowiec Zatora do samolotu? Nie odważyłbym się, przecież to po prostu pokrowiec z materiału, torba na zakupy tylko trochę większa, żadnych zabezpieczeń, nic. Samolotem rower może dojść w kawałkach, no chyba że do środka zapakowałeś styropian, czy inne pianki. Moim zdaniem zwykły Zator nadaje się jedynie jako opakowanie z uszami, do którego można włożyć rower zapakowany w porządne tekturowe pudło, żeby się lepiej nosiło, ale raczej fatalnie się rower w tym nosi, obija się po kostkach albo o biodro, pasek skrócony maksymalnie i przewieszony przez szyję nadal jest za długi. Poza tym można w nim przechowywać rower, np. pod łóżkiem (ja tak robię), albo do transportu roweru wewnątrz samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 No właśnie szukam czegoś do przewożenia w samochodzie, samolotem póki co nie planuje podróżować z rowerem ale kto wie może się coś takiego nadarzyć bo być może będę zmieniał pracę... Póki co jednak głównie samochód, różnica w cenie jest jednak znaczna więc mam dylemat. Używany zwykły Zator mozna kupić za 100 zł nowy za 200, Strong używek brak.. A nowy to najtaniej jak widzę 370 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.