peludito Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Hej, helpmi, bo mi zaraz bok wyrwie Przymierzyłem się do wymiany hampelków i mi ręce opadli - z tyłu miałem Hayesa z rozstawem widocznie 73mm, bo Avid ze swoimi 75mm nie pasuje do adaptera. Z przodu na Psylo mam rozstaw 50mm, Grimeca siedzi jak stąd - pod Avid nie mam pojęcia, co mam kupić. W ofertach nie ma rozstawu otworów mocujących, więc pewnie te 75mm od dawna jest jakimś standardem, a ja mam starszawą ramę. Co powinienem kupić, żeby zahamować tym cudem? Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Kup zwykły adapter is/pm na 160 na tył avida lub shimano i będzie pasować. Pamiętaj że juicy były projektowane pod podkładki 3d i bez nich będzie kupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peludito Napisano 16 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 (edytowane) Ok, chętnie kupię, ale nie mogę się dogrzebać, które to podkładki 3D - wśród nazw handlowych nie widzę takiego określenia. Chodzi o takie? Jeżeli tak, mam dwie przy tylnym Hayesie obecnie. Jak rozumiem, przy przednim też powinienem mieć? Jeżeli możesz mi napisać, gdzie to można dostać luzem (tu lub na PW), będę bardzo wdzięczny. E: jeszcze jedno pytanie przy okazji - czy tarcze w takim stanie, w jakim widać, powinienem pilnie wymienić? To jakieś zwykłe Shimano, działają w porządku, ale już powierzchnia nie jest pierwszej świeżości. To wpływa na szybsze / nierównomierne zużycie klocków? Edytowane 16 Maja 2017 przez peludito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 tak, to są podkładki półkoliste. można je znaleźć w klockach v brake. Ja jako zamiennik tego stosuję 3 zwykłe podkładki grubości chyba 1mm każda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peludito Napisano 18 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 Super, teraz wszystko wiem - dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi