Dokumosa Napisano 19 Maja 2017 Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Oj tam, suntoury całe na smarze chodzą i niektórzy chwalą. W takiej rebie/sidzie trzy oringi na krzyż a to co ma być solidnie smarowane (ślizgi) mają kąpiel olejową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Maja 2017 Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Przemyślałem, przekalkulowałem i uznałem, że jednak biorę Epixona RL-R na 9 mm. Zamiana na sztywną oś.. no można niby, zarówno szukać odpowiedniej piasty (co jak widziałem łatwe by nie było przez wzgląd na 24h + centerlock), można koło czy oba wymienić i potem dobierać amora.. Ale ten set nie nadaje się do tego, aby wrzucać w niego wiele kasy - rama to Kellys Throx 10, osprzet bardzo spoko i okazyjnie to kupiłem, ale jakbym miał inwestować z myślą o "latach do przodu" to jednak najpierw bym wymienił całość na 29" (po przejechaniu się ostatnio na takowym). Jakbym miał lepszą bazę to i owszem, można by inwestować więcej. Na jakość obecnych kółek nie narzekam, sztywność jest ok na QR i nigdy nie miałem problemów z "dzownieniem" czy jakimś uczuciem wywalania na bok na zakrętach. Z shimanowymi piastami też problemu nie miałem, a po prostu potrzebny amor - i jeśli chodzi o pracę to podejrzewam że będzie lepiej niż na fabrycznym amorze jaki był w rowerze (RS XC32 TK), nie mówiąc o trakcji względem sztywniaka. W każdym razie, dzięki wszystkim za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi