Tomciox Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Do tej pory jeździłem na XT CN-HG701 Mam jednak wrażenie, że te łańcuchy nieco zbyt szybko się wyciągają. Właśnie muszę kupić jakiś kolejny nowy i zastanawiam się nad KMC X11EL SILVER - czy owy będzie dobrym wyborem. Jakie inne łańcuchy polecacie w alternatywie do HG701? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Może KMC X11.93? Nie wiem, jak wersja 11-rzędowa, ale na 10-tkę był bardzo polecany. Sam niedługo będę musiał zakupić dwie "jedenastki", dlatego będę obserwował wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 u mnie sram PC 1110 po 200-300km rozciagnał sie tak że z odległości 4metrów zauważyłem że coś nie tak jest z łańcuchem i dzisiaj będę zmieniał na shimano, a później przetestuje KMC.Pewnie niedługo będę szukał coś do 11s od ebikeów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Może KMC X11.93? mam,uzywam w 2x11 z kasetą 11-42. Zasadniczo jest OK,ale na koronce 42 łańcuch ma problemy z prawidłowym zazębianiem mimo prawidłowego wyregulowania. W moim przypadku do testów za niedługo wpadnie SRAM PC- 1130 lub PC-X1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomciox Napisano 18 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 Kupiłem KMC X11.93. W sobotę test na Bikemaratonie w Wiśle. Napiszę później jak się sprawuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 18 Maja 2017 Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 To dajcie Pany znać, bo w nowym rowerze będę chciał już jeździć na 3 łańcuchy i zastanawiam się, co kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 18 Maja 2017 Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 Ostatnio robiłem rekonesans w łańcuchach 11s mtb. Najlepsze, i to nie żadna nowość, wydają się być campy c11. Sram xx1 też chwalony. Ja się zdecydowałem na connex 11s0, bo mam dobre doświadczenia z 10s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomciox Napisano 20 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 KMC X11.93 jest Ok. Pojeździłem dziś na nim po górach i spisał się bdb. Nie jest głośniejszy od HG701. Teraz tylko kwestia rozciągania. Za kilka tygodni napiszę czy jest trwalszy od Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.