porcelanowy Napisano 14 Maja 2017 Napisano 14 Maja 2017 Powitoł Nie rzucił się wam czasem w jakimś polskim sklepie czarny zacisk sztycy 29,8 lub 30mm z szybkozamykaczem? Hope znalazłem - ładny ale cena jednak nie do przeskoczenia Jakbym się do 50ziko z wysyłką wyrobił to byłoby super. Fajnie jakby zacisk miał między wajchą a obejmą metalową (tu chyba brąz) podkładkę jak we wspomnianym hope: W oryginalnym rometowskim jest podkładką z tworzywa które się wyrobiło (nierówno w dodatku) i trudno jest zacisk wyregulować a zdarza się, że sztyca opadnie lekko mimo że zacisk mocno dociągnięty. Dzięki za wspomożenie
woojj Napisano 15 Maja 2017 Napisano 15 Maja 2017 zmień ten wyrobiony plasticzek (z zacisku piasty?) ewentualnie sam zacisk.
porcelanowy Napisano 15 Maja 2017 Autor Napisano 15 Maja 2017 Powitoł Kombinowałem z końcówką zacisku koła, ale wolne mam tylko stare chromowane shimano, a to ma też wyglądać Szukałem lokalnie samej śruby zacisku, żeby była bez podkładki z tworzywa, ale nędza. Pokombinuję z tekstolitem którego kawałek gdzieś w warsztacie mam. Zacisk pewnie kupię tak czy siak drugi na zapas. Będzie to pewnie El Guapo z Planet X bo i fajny z wyglądu i nazwa mi do Romana pasuje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.