Sylar Napisano 14 Maja 2017 Napisano 14 Maja 2017 Witam amortyzator 50 km po serwisie. Wyczyszczony, nasmarowany, założone gąbeczki olejowe nasączone olejem. Po każdej jeździe golenie czyszczoneszmatką nasączoną brunoxem. Dziś na goleniach zobaczyłem coś takiego Nie jest to wyczuwalne pod palcem. Co zrobiłem nie tak ?? Cytuj
LukaszNN Napisano 14 Maja 2017 Napisano 14 Maja 2017 Jak używasz brunox-a to raczej normalne, golenie są tłuste i uszczelka zbiera bród, nie przejmowałbym się tym Cytuj
Sylar Napisano 14 Maja 2017 Autor Napisano 14 Maja 2017 Amortyzator ma dwa lata brunoxa używam od pierwszego dnia korzystania z roweru. Do dzisiaj ilość rys - 0. Coś chyba więc jednak jest teraz nie tak.... Cytuj
Sylar Napisano 14 Maja 2017 Autor Napisano 14 Maja 2017 Nie jest to brud zetrzeć tego się nie da a pod paznokciem tego nie czuć. Przebarwienie ?? odcisk ?? Sam nie wiem jak to dokładnie nazwać. Cytuj
ACTIVIA Napisano 15 Maja 2017 Napisano 15 Maja 2017 Bez obaw. Anoda nie jest przetarta. Sprawdzałem specjalistycznym mikromierzem i warstwy anody w takim miejscu nic nie ubywa. To jest tylko odcień na anodzie Cytuj
Sylar Napisano 15 Maja 2017 Autor Napisano 15 Maja 2017 @Activia Troche mnie uspokoiles ale skoro to nie przetarcie tylko jak napisales przebarwienie to czemu powstalo akurat po tak dlugim czasie uzytkowania tak nagle - po jednej jezdzie. Na drugiej goleni widnieje przebarwienie na tej samej wysokosci w tym samym ksztalcie. Z pomyslow co mi przychodza do glowy to odcisk od slizgow ? Ale czemu akurat teraz i tak nagle ? Cytuj
ACTIVIA Napisano 15 Maja 2017 Napisano 15 Maja 2017 Czasami w nowych już takie coś występuje. Nie znam przyczyn Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi