mally Napisano 14 Maja 2017 Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Pilny temat, dziś skończył się blat przez co zawaliłem maraton:(, 38 zębów to dla mnie ciutkę za twardo , czy ktoś wrzucał 36 do tej korby?? Jeśli tak to jaką zębatkę wybrać, proszę i szybką odpowiedź najlepiej popartą własnym doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 14 Maja 2017 Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Możesz śmiało dać 36/24, ważne żeby różnica nie wynosiła więcej jak 14T, bo tyle przerzutka MTB obsługuje maks, chociaż z 16T też sobie daje rade, no ale 14T wg Shimano to maks różnica. A jak masz z młynkiem i podjazdami? Bo pewnie z tyłu 11-36? Może od razu przejedz na 36/22T? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Nie możesz dać innych, niż dedykowane do tej korby w/g producenta. Czyli 24/38, 26/38. Mogą być od odpowiednika tej korby slx o tych samych ilościach zębów. Reszta NIE PASUJE. Nie możesz dać mniejszego blatu, zresztą kupienie blatów 22/36 graniczy z cudem. Nie widziałem ich nigdzie jeszcze na stanie. Poza tym nie pasują do tej korby. Różnicy w 2 zębach i tak nie poczujesz. 2 zęby z przodu, to jeden z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Przeszczep od slx tez nie podejdzie, było wałkowane na forum. Blaty mają różną grubość a korby rozstaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.