Skocz do zawartości

[rower] Potrzebuje pomocy przy podjęciu decyzji

Akemushi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar kupić używany rower, który ma służyć do rekreacyjnej jazdy: dotarcie do pracy, jazda po parku/miasto - zwykłe użytkowanie. 

Mam na oku taki rower: http://allegro.pl/rower-gorski-author-kinetic-shimano-alivio-sklep-i6812922996.html

Czy spełni on moje oczekiwania - w zasadzie jestem prawie zdecydowany, ale przydała by się mi opinia osoby, która się na tym zna - czy na taki sprzęt posłuży mi na 3-4 lata ? 

Dziękuje za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam.

• Mod Team
Napisano

Przy niewielkich kosztach eksploatacji ( zakładając, że stan faktyczny zgadza się z opisem ) powinien jeszcze spokojnie kilka lat wytrzymać, jednak jest to mała rama na ok. 170 - 175 cm wzrostu.

A rowery typu cross też bierzesz pod uwagę :icon_question:

Napisano

Tak się składa, że mam 172cm  :) Więc przypuszczam, że będzie ok. Co do stanu rzeczywistego dzieżko mi powiedzieć nie mam możliwości obejrzeć go osobiście - zawsze mam ewentualnie 14 dni na zwrot. Co do Cross to trochę głupio się przyznać ale nie wiem w czym polega różnica takich rowerów od mtb. 

• Mod Team
Napisano

Zasadnicza różnica polega na tym, że geometria roweru typu cross jest bardziej komfortowa i posiada on większe koła z cieńszymi oponami ( dzięki temu lepiej się nadaje do jazdy miejsko - parkowej ).

Napisano

Super ! Więc przejże jeszcze oferty tego typu roweru. Z tego co wyczytałem i sprawdziłem powinienem szukać 19' ramy w corssach (78cm długość nogi przy wzroście 170/172) - jeśli się mylę proszę o poprawę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...