Akemushi Napisano 14 Maja 2017 Napisano 14 Maja 2017 Witam, mam zamiar kupić używany rower, który ma służyć do rekreacyjnej jazdy: dotarcie do pracy, jazda po parku/miasto - zwykłe użytkowanie. Mam na oku taki rower: http://allegro.pl/rower-gorski-author-kinetic-shimano-alivio-sklep-i6812922996.html Czy spełni on moje oczekiwania - w zasadzie jestem prawie zdecydowany, ale przydała by się mi opinia osoby, która się na tym zna - czy na taki sprzęt posłuży mi na 3-4 lata ? Dziękuje za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Maja 2017 Mod Team Napisano 14 Maja 2017 Przy niewielkich kosztach eksploatacji ( zakładając, że stan faktyczny zgadza się z opisem ) powinien jeszcze spokojnie kilka lat wytrzymać, jednak jest to mała rama na ok. 170 - 175 cm wzrostu. A rowery typu cross też bierzesz pod uwagę
Akemushi Napisano 14 Maja 2017 Autor Napisano 14 Maja 2017 Tak się składa, że mam 172cm Więc przypuszczam, że będzie ok. Co do stanu rzeczywistego dzieżko mi powiedzieć nie mam możliwości obejrzeć go osobiście - zawsze mam ewentualnie 14 dni na zwrot. Co do Cross to trochę głupio się przyznać ale nie wiem w czym polega różnica takich rowerów od mtb.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Maja 2017 Mod Team Napisano 14 Maja 2017 Zasadnicza różnica polega na tym, że geometria roweru typu cross jest bardziej komfortowa i posiada on większe koła z cieńszymi oponami ( dzięki temu lepiej się nadaje do jazdy miejsko - parkowej ).
Akemushi Napisano 14 Maja 2017 Autor Napisano 14 Maja 2017 Super ! Więc przejże jeszcze oferty tego typu roweru. Z tego co wyczytałem i sprawdziłem powinienem szukać 19' ramy w corssach (78cm długość nogi przy wzroście 170/172) - jeśli się mylę proszę o poprawę.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Maja 2017 Mod Team Napisano 14 Maja 2017 Polecam przymiarkę jeśli będzie możliwość, bo rozmiar rozmiarowi nierówny, a 19 " to już jest całkiem sporo, biorąc pod uwagę Twoje warunki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.