RazWnos Napisano 14 Maja 2017 Napisano 14 Maja 2017 Witam, przymierzam się do zakupu poniższego sprzętu: http://www.ebay.co.uk/itm/Scott-Scale-10-/182530341670?hash=item2a7fa7fb26:g:a00AAOSwU8hY8PjD Przyznam się że moim ostatnim rowerem był Giant boulder, który mi zwinęli jakieś 12 lat temu, stąd też wiedza na temat nowych rowerów odeszła trochę do lamusa. Rower ma służyć głównie do jazdy rekreacyjnej, co nie zmienia faktu, że chciałbym jakiegoś bandziora również dla satysfakcji z jazdy takim rowerkiem. Chciałbym prosić o waszą pomoc w doborze jakiegoś sprzętu z powyższej stronki. Budżet to mniej więcej tysiąc funtów, i rozglądam się za jakimś Scottem scale na karbonoweje ramce. Trochę poczytałem tu i tam, drogą dedukcji rozumiem że scott nie oferują tylnej osi tak mocnej jak np. nowe modele konkurencji - czy to prawda? Pozdrawiam, Dawid
arek_wro Napisano 14 Maja 2017 Napisano 14 Maja 2017 Założyłeś temat w forum 29'er, a ten scale to rower jeszcze na małym kole. Jak na używkę z 2012 roku, cena wydaje mi się lekko przesadzona. Do jazdy rekreacyjnej szukałbym czegoś nowszego, pewnego i niekoniecznie na topowym osprzęcie.
RazWnos Napisano 14 Maja 2017 Autor Napisano 14 Maja 2017 Dzieki za odpowiedź i sorry za zamięszanie. Własnie wróciłem z rowerem do domu po 4h jazdy autem... udało sie zejsc na £800. Co prawda nie jest to jeszcze cena na ktorą liczylem bo zdążylem sie zapoznac z cenami na alledrogo, ale niesty angielskie ceny takie są i cóż. Ogólnie rower jest dość porysowany i zastanawialem sie jak to doprowadzić do ładu biorąc pod uwage ze praktycznie wszystko jest zrobione z karbonu - pewnie będzie z tym sporo zabawy o ile coś w ogole da sie zrobić. Generalnie rower lekki jak piórko bo zaledwie 9kg Hamulce ostre ale jakoeś takie szorstkie... nie wiem, nigdy nie jezdzilem na tarczowych wiec nie będę sie wypowiadal... sporo musze sie jeszcze naczytać i najezdzic ale chcialem zacząć od fajnego roweru zwłaszcza ze ceny tych ze srednimi komponentami tak jak sugerowałeś są przewaznie £200 tańsze więc nie ma co wybrzydzać bo duzej roznicy nie ma cenowo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.