koral00 Napisano 14 Maja 2017 Napisano 14 Maja 2017 Do ramy MTB mogę dołożyć podniesienie mostka (o 10cm) oraz regulowany mostek podniesiony max do góry. Zależy mi na bardziej wyprostowanej sylwetce. Jaka będzie różnica w komforcie użytkownia takiego 29era (zakładając amora o skoku 100mm) w porównaniu do trekkinga 28" z amorem o skoku 63mm? Gdzie będą różnice i czy będą one odczuwalne? Głównie jeżdżę po mieście, szutrach. Raczej nie wjeżdżam/zjeżdżam stromo. Zakładam prawidłowo dobrane wielkości ram do wzrostu.. A zastanawiam się nad MTB 29" gdyź chciałbym mieć duże koła orazy wydaje mi się, że jest większy wybór komponentów. Zastanawiam się również nad paskiem zębatym zamiast łańcucha, ale to temat na inny wątek.
seraph Napisano 14 Maja 2017 Napisano 14 Maja 2017 Koła 29' są większe o różnicę szerokości opony, bo obręcz maja wspólną z kołami 28', a te będą się nieporównywalnie lepiej toczyć po twardym i suchym podłożu. Amortyzatora MTB nie wykorzystasz podczas Twojej jazdy, więc o ile będą porównywalnie jakościowo to lepiej wziąć trekkingowy. Musisz tez pamiętać o geometrii, bo ramy rowerów MTB są dłuższe. Do tego jak podniesiesz mostek tak jak zamierzasz to jednocześnie skrócisz go prawie do zera i rower strasznie straci na prowadzeniu. Dlaczego sądzisz, że jest większy wybór części? Rower to rower i w zasadzie to części są wymienne pomiędzy rożnymi typami - napęd można zawsze dobrać pod siebie, a opony 29' pasują do trekkingów, ale pamiętać trzeba o mniejszym rozstawie widełek. Moim zdaniem to nie ma co cudować i kup rower, z którego naprawdę będziesz korzystał. Do tego trzeba uwzględnić także budżet, bo trekking/cross będzie lepiej wyposażony przy tej samej cenie co MTB, bo to mniej modny typ roweru. Tańszy cross to nadal niezły cross, a tani MTB to atrapa...
koral00 Napisano 14 Maja 2017 Autor Napisano 14 Maja 2017 Dziękuję za wyczerpująca odpowiedź Zdziwiło mnie trochę, że koła 28 i 29 maja taką sama średnicę obreczy, myślałem ze 27.5 i 28 sa takie same a 29 sa wieksze. Cala reszta argumentów do mnie przemawia A jak jest w kwestii dostępności ram na pasek rowkowy?
seraph Napisano 15 Maja 2017 Napisano 15 Maja 2017 Ramy przystosowane do paska to niestety nadal nisza, bo muszą mieć specyficzną konstrukcją tylnych widełek. No i nie mogą mieć zewnętrznych biegów.
koral00 Napisano 15 Maja 2017 Autor Napisano 15 Maja 2017 Ramy przystosowane do paska Wiem, że muszą mieć możliwość przełożenia paska. A piastę i tak chcę wziąć wielobiegową.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.