BobbyX Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Witam wszystkich. Mam nadzieję że nie zaśmiecam forum. Przeglądnąłem pobieżnie i nie znalazłem podobnego wątku. Mam ok. 17 letniego crossowego TREKA 7300FX. Generalnie byłem z niego zadowolony ale przednia przerzutka SHIMANO NEXAVE już mnie wkurza (od początku był z nią problem). Tylna DEORE jest ok. Mam dylemat renowacja czy kupić nowy. Jeżdżę amatorsko/turystycznie, czasem zdarza się jakiś kilkudniowy wypad rowerowy. Czy opłacalna jest renowacja ? Do wymiany na pewno jest przednia przerzutka plus do tego przedni amortyzator (zardzewiał). Reszta wydaje się ok. Na jaki koszt mam się przygotować ? Czy wymiana przerzutki wiąże się z wymianą innych elementów ? Przepraszam za te trywialne pytania ale jestem w tym totalnie zielony. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Kupno nowego treka tej klasy to pewnie jakieś min 5000zł. Sam sobie odpowiedz czy się opłaca. Jak masz tam 8 biegów, to spokojnie możesz zmodernizować napęd do 10 czy nawet 11 biegów. Generalnie, możesz z robić wszystko, pytanie co chcesz zrobić? Jak tylko wymienić nie działające podzespoły, to śmiało wymień, załóż nowe opony i w trasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi