Snow Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Mam hamulec hydrauliczny shimano jak zaleje olejem kujawskim od mamy z kuchni to będzie działać ?[serio sie pytam] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Będzie ale taki olej jest na pewno bardziej ściśliwy niż hydrauliczny , więc skok klamki będzie nie za fajny i ten olej chyba tak nie smaruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Olej kuchenny przy niskiej temperaturze będzie bardzo gęsty... nie rób sobie jaj tylko kup olej do hamulców, z opakowania zbiorczego rozlewany masz jakieś 10zł za 100ml(starcza na 2 hamulce spokojnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 (edytowane) Podobno najlepiej sprawdza się ten z czosnkiem i bazylią. Tylko uprzedź mame że bierzesz, żeby miała na czym naleśniki rano usmażyć. Edytowane 12 Maja 2017 przez fw66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Kokosowy, bo w 20 stopniach ma postać stałą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Tak, ale tylko z pierwszego tłoczenia, podobno ma najlepsze właściwości dla Shimano. BTW. Co to za pytanie w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Kulinarne. Jak dobrze rozgrzeje heble będzie przynajmniej frytkami pachnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Na tym forum chyba nie mamy odpowiedniego działu. Proponuję "porady kulinarne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Nie lepiej miod spadziowy czy lipowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byh81 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 A ja słyszałem że oliwa z oliwek extra virgin na dziewicze zalewanie hamulców się najlepiej nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Nie gadajcie chłopakowi głupot bo zaleje i będzie problem Do hamulców tylko i wyłącznie olej opałowy, nawet kolor się zgadza z tym przepłaconym Shimano Ewentualnie może być ten Kujawski, ale nie może być od mamy z kuchni, musi być co najmniej od sąsiadki A mówiąc poważnie, nadal nie mogę wyjść z podziwu po co ludzie kupują sprzęt na którego utrzymanie ich nie stać. Niestety w Polsce chyba nadal panuje przeświadczenie że rower jest bezobsługowy, raz na rok wysmaruje się łańcuch Towotem a do układu wleje Kujawski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Dlatego pisałem o miodzie, nawet po kilkuset latach nadaje się do spożycia, bo się nie psuje. Gdzies było info, ze z jakiegoś egipskiego grobowca wyciagli i był dobry... Czujesz? Heble po praprapraprapraprapraprapra dziadku i wciąż dobre.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Ja wam mówię olej kokosowy, przed jazdą podgrzać i będzie miód malina. Hamulec się nie oszcza, bo jest stały w temp. pokojowej. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Z tym miodem to niegłupi pomysł, jak zacznie przeciekać to można zlizać i po problemie. Wydaje mi się też że jakby wysmarować tarczę i klocki, to mamy +500 do hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 To jak zaleje tylni będzie 2x +500, to już całkiem dobra kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Mam hamulec hydrauliczny shimano jak zaleje olejem kujawskim od mamy z kuchni to będzie działać ?[serio sie pytam] Jak zalejesz Siamano to tak, Shimano nie. Obawiam się że nie znajdziesz tu kogos doświadczonego w tym względzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Ja wam mówię olej kokosowy, przed jazdą podgrzać i będzie miód malina. Noo a jak hebel ostygnie to masz klamki beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 14 Maja 2017 Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 To idealnie, ręczny masz w pakiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 14 Maja 2017 Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Noo a jak hebel ostygnie to masz klamki beton Dlatego trzeba cały czas lekko je wciskać by nie ostygły. Przy okazji będzie większy wysiłek, więc i kondycja podskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 14 Maja 2017 Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Kosowy to coś ala F1, jeden z droższych olejów i należy utrzymywać odpowiednia temperaturę hamulców, aby działały prawidłowo, do tego jest bezwonny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 14 Maja 2017 Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Najwyżej dołoży sobie kabelek grzewczy + izolację na przewody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byh81 Napisano 14 Maja 2017 Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 I aku na ramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Sam zalewałem oliwą z oliwek w awaryjnej sytuacji i poki nie robi się długich zjazdów to jako tako działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi