BartekTNUTS Napisano 12 Maja 2017 Napisano 12 Maja 2017 Witam! Moje pytanie dotyczy zmiany kierownicy w rowerze " B'TWIN MTB ROCKRIDER 340". Upatrzyłem sobie taką oto kierownicę: https://www.bikester.pl/red-cycling-products-pro-devil-kierownica-mtb-o-318-mm-780-mm-czarny-464704.html? lecz nie mam pojęcia czy nie było by problemów z jej montażem. Zauważyłem, że kierownica, którą zamierzam zakupić jest szersza od aktualnej, nie wiem czy to nie przeszkodzi w jej zamocowaniu. Nie wiem również czy przerzutki, które są zamontowane da radę w jakiś sposób zdjąć bo szczerze powiem nie dojrzałem tam żadnej opcji ściągnięcia ich (dorzucam jpg przerzutek ). Dodam, że jestem totalnym amatorem i proszę o dokładne wytłumaczenie. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Tatanka Napisano 12 Maja 2017 Napisano 12 Maja 2017 Na pewno od spodu jest jakaś mała śrubka zapewne na ampul która umożliwia przykręcenie/odkręcenie manetki.Co do kiery,to musisz zmierzyć jaką masz obecnie średnicę w miejscu mocowania z mostkiem.Wydaje mi się że masz obecnie 25,4.A swoją drogą,to raczej nie potrzebujesz takiej szerokiej kierownicy
Kabuz Napisano 12 Maja 2017 Napisano 12 Maja 2017 Przerzutek nie musisz ściągać. To co pokazałeś na zdjęciu to manetki (gripshifty). Jeśli rozmiar (średnica) kierownicy na mocowaniu mostka będzie taka sama i długość linek będzie odpowiednia, to powinna pasować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.