Monere Napisano 12 Maja 2017 Napisano 12 Maja 2017 Witam Serdecznie, Zamierzam kupić rower crossowy uniwersalny do 1500 zł. Prosiłbym o doradzenie jaki rozmiar na 170 wzrostu 75 kg wagi. Oczywiście interesuje mnie również model i marka. W poprzednich wątkach zauważyłem że polecacie Unibike, Meride, Kands, Lazaro, Spartacus. Jakieś konkretne modele, któryś się wyróżnia w tej cenie? Co sądzicie o rowerach poniżej? https://www.kross.pl/pl/2017/cross/evado-1-0 Czym różni się cross Evado 1.0 z 2017roku od 2.0 z 2016. Mają podobną cenę i to mnie zastanawia, trochę mylne oznakowanie modeli. https://www.kellysbike.com/pl/cross-c0000000000515/cliff-10-black-yellow-p0000000048554 Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi
WaGiant Napisano 13 Maja 2017 Napisano 13 Maja 2017 Oba rowery są zaledwie na granicy akceptowalności . To słaby sprzęt co nie znaczy że nie można na nich z przyjemnością jeździć. Trudno jednoznacznie powiedzieć który lepszy . Jeden ma lepsze , drugi tamto . Jeśli możesz oba zobaczyć w realu to weź tego który będzie wygodniejszy . Jeśli oba wygodne to lżejszego . Choć ważniejsze który ma lżejsze koła . Rozmiar .... 17 albo 19 " . Producenci mają różne podejście do rozmiarów i zawsze konieczna jest przymiarka . O ile moja przeglądarka nie kłamie to Evado 2016 i 2017 nie różnią się . Tak jak napisałeś na wstępie w tej kategorii cenowej przeważnie polecane są rowery Kands , Lazarro . Za takie same pieniądze dostaniesz zdecydowanie więcej . Tzn lepszy osprzęt bo jak rowery spisują się jako całość nie wiem , ale czytałem sporo pochlebnych opinii .
Monere Napisano 15 Maja 2017 Autor Napisano 15 Maja 2017 @WaGiant dzięki za odpowiedź. Widzę, że polecacie głownie Eries, Lazaro, Kands i Spartacus - ciężko je stacjonarnie spotkać ( usiąść, zobaczyć ). Wiem, że w cenie do 1500 są najlepsze - niestety słaba dystrybucja je dyskwalifikuje. Tak więc, co byście polecieli poza tymi 4 markami, coś dostępnego na miejscu w większym mieście (Łódź). Merida, Kross, Unibike, Author, B'Twin Decathlona? a może coś innego? Prosiłbym o konkretny model/link. Czy poniższe rowery mają wolno - bieg/kasetę i blokadę amortyzatora. Nie mogę tego znaleźć. Czy wolno-bieg jest aż taki zły? Proszę o ocenę: Unibike Prime UNIBIKE 2017 - PRIME GTS ROWER CROSS 28" Czy dużo gorszy jest od Unibike Crossfire? (niestety kosztuje ok. 1900-2100 zł) Może pośrednio Unibike Flash GTS (ok.1650 zł) Merida Crossway 20V https://www.zico-bik...CFczJsgodO3QGgw Romet Orkan 3.0 ORKAN 2 M - CROSS - Romet Author Compact AUTHOR Compact 2017 - rama wykonana z aluminiumwidelec rst neonkomponenty Z góry dzięki za radę, Pozdrawiam
WaGiant Napisano 16 Maja 2017 Napisano 16 Maja 2017 Merida albo Orkan . To już przyzwoite rowery . Główna różnica miedzy nimi to amortyzator ale nie wiem który lepszy . Oba mają kasety . Unibike i Author są wyraźnie gorsze i porównywalne ze sobą . Potrzebna Ci blokada amora ? Wolnobiegi są gorsze , koła pod wolnobiegi mogą być gorsze ale też jeżdżą Z 1500 zł w kieszeni musisz szukać okazji ( merida , romet ) albo pogodzić się ze sprzętem typowo rekreacyjnym .
Monere Napisano 18 Maja 2017 Autor Napisano 18 Maja 2017 @WagGiant Dzięki za informcję, jednak zdecydowałem się na Lazaro Integral 3V 2017 Pozdrawiam Serdecznie
kysior Napisano 18 Maja 2017 Napisano 18 Maja 2017 [...] O ile moja przeglądarka nie kłamie to Evado 2016 i 2017 nie różnią się . [...] 2016 ma amortyzowaną sztycę a 2017 nie. To tak na przyszłość, bo temat już nieaktualny, ale może informacyjnie dla kogoś się przyda.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.