montell81 Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 Nie wiem czy temat nie powinien być umieszczony w dziale "Ramy" Szukam pomocy w znalezieniu śrubek mocujących haki tylnej przerzutki do ramy. Konkretnie chodzi mi o śrubki do tych haków: http://www.flyxii.com/en/products/flx-rd-8.html Czy ktoś z Was wie jakie to są śrubki i gdzie je można nabyć? Z góry dziękuję.
Gość Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 Wygląda jak zwykła stożkowa dostępna w każdym "metalowych"
montell81 Napisano 11 Maja 2017 Autor Napisano 11 Maja 2017 Do producenta pisałem i na razie cisza. Też mi to wygląda na "zwykłą" stożkową jednak może ktoś wie jakie ma rozmiary. Nie chcę jej wykręcać z ramy, bo ma wyrobione gniazdko imbusa. Jak ją raz wykręcę, to drugi raz nie wkręcę. Pisałeś do producenta?Właśnie otrzymałem odpowiedź od Chińczyka, że może mi wysłać za 5$Zero konkretów.
RBTS Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 Prawdopodobnie masz śruby M4. Jeśli nie chcesz (nie możesz) zmierzyć gwintu, kup np. tutaj https://www.art-nierdzewne.pl/244-m4 śruby M4 i M5.
Mod Team Puklus Napisano 13 Maja 2017 Mod Team Napisano 13 Maja 2017 Jak ją raz wykręcę, to drugi raz nie wkręcę. Wbijasz torxa, wykręcasz - wkręcasz. Wyjętą śrubę traktujesz brzeszczotem i juz możesz wkręcać śrubokrętem. Śruba na 99% będzie metryczna. A nowe fabryczne dostaniesz razem z hakiem.
montell81 Napisano 14 Maja 2017 Autor Napisano 14 Maja 2017 Dzięki, zrobię jak piszesz. Możesz jeszcze napisać co oznacza "metryczna"?
Mod Team Puklus Napisano 14 Maja 2017 Mod Team Napisano 14 Maja 2017 Czyli po prostu nasza Bo są 2 rodzaje gwintów metryczny używany w cywilizowanym świecie i calowe używane w angolii i hamburgeryce. Gwint metryczny podaje się średnice gwintu x jego skok w mm, natomiast w calowym skok określa sie liczbą zwoii gwintu na jednym calu długości ... czy jakoś tak. Niestety pewnych calów jak rozmiar ramy, średnica rury sterowej i jeszcze kilku innych miejscach nie unikniemy. Przypełzło z zachodu i sie przyjęło.
Gość Napisano 14 Maja 2017 Napisano 14 Maja 2017 No i kup nierdzewne. Czarne bardzo szybko dostaną rudego nalotu, ocynk dużo lepszy nie będzie.
montell81 Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Napisano 5 Czerwca 2017 Być może komuś bedzie pomocna ta informacja: śrubka ma rozmiar M4 * L12
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.