BCek Napisano 10 Maja 2017 Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Witam, zastanawiam się nad kupnem hamulca hydraulicznego shimano br-m315 lub 395. Mój budżet jest ograniczony do 150 zł. Oczywiście rozpatrzę każdą propozycję. Jeżdżę po asfalcie też po lesie, na jakiś nie dużych zjazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 10 Maja 2017 Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Jeździłem na 395 i naprawdę na zwykła jazdę starcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Mam w dwóch rowerach shimano serii 3xx i o ile na fabrycznych klockach jest jako tako to na żywicznych koolstopach czy ceramicznych unexach są całkiem dobre. W jednym rowerze 3 sezony w drugim 2 nigdy nie grzebane i bez prob. Jedyna trudność to komplet koolstopów potrafi kosztować tyle co kompletne hamulce br-m315 na przód i tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 no i jak, ma kto te hamulce (m315)? Kupiłem je na przód i tył i w sumie z klocami fabrycznymi jest tak o. Szału nie ma. Zastanawiałem sie czy po wrzuceniu półmetalików/ metalików coś się zmieni. Kupiłem metaliki na aliexpress na zasadzie 'bo czemu nie' i po wielu km tył jak i przód ślizgały się niemiłosiernie nie docierając się a 'szkląc' powierzchnie klocków. Klasyczne czyszczenie, odtluszczanie wszystkiego co mozliwe, scieranie klocków papierem, przygotowanie do ponownego założeniai znowu klapa. Załozyłem z powrotem żywiczne i znów wróciło normalne hamowanie. Myslicie ze to chiński szajs czy moc hamulców, a raczej ich brak nie pozwoliła wgryzc sie klockomw tarczę i porządnie dotrzec. Pytam przyszłosciowo co by nie wywalic w błoto kasy na półmetaliki które tez będą się ślizgać. Hamulce oczywiscie odpowietrzone i zdrowe, bez wycieków/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 20 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Kupiłeś chinczyka, więc jakość niewiadomo jaka. Jeżeli materiały okładziny źle dobrane to nigdy ich nie dotrzesz. Kup coś sprawdzonego i powinno działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 21 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Pytałem tu na forum ale bez odpowiedzi- znane są komuś te metaliki meridy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi