Skocz do zawartości

[rower] Poszukiwany Anthem 27,5 s

ummaggumma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Czy jest ktoś może z Warszawy lub jej okolic posiadający Anthema 27,5 w rozmiarze S? Przymierzam się do kupna tego sprzętu. W sklepach S'ki nie maja, przymierzałem M'kę - jest na pierwszy siad w miarę ok, ale wg tabeli powinienem mieć S..  i może lepiej bym się w niej czuł.  Mam 170cm wzrostu.

Będę mega wdzięczny za pomoc :)

Napisano

Ta ich tabelka jest trochę dziwna. Mi wychodziła M i nawet nie byłem na granicy, a na L czułem się lepiej i taki rozmiar kupiłem...

Napisano

No właśnie wydaje mi się ze ta tabela jest strasznie zaniżona. Teraz jeżdżę na S hardtailu, (wcześniej na 17,5 Krossa A6) i jest idealnie. Jeszcze raz przy mierzę tą M-ke i pewnie na tym rozmiarze zostanę przy zakupie.

Ale S-ki chętnie bym dosiadł..

Zadowolony jesteś z tego Anthema?

Napisano

Może Ci namieszam, bo mam wprawdzie inny model Gianta ale też 170cm i jak siadłem na XS to już nie chciałem zsiadać i musiałem go kupić ;) 
Wcześniej 17" HT Krossa była jednak za duża chociaż podczas kupna wydawało mi się, ze jest ok. Dla Ciebie też M powinien być za duży, a Anthem to jednak full do jazdy po górach, dziurach i kamieniach między drzewami więć lepiej mieć dobrą kontrolę nad rowerem. Na zbyt dużej ramie będzie to trudne. 

Napisano

Jestem bardzo zadowolony. Od zawsze śmigałem rasowymi HT i teraz zastanawiam się dlaczego tak długo :)

Tylko że ja mam model 2016, a to inna geo...

Napisano

Może Ci namieszam, bo mam wprawdzie inny model Gianta ale też 170cm i jak siadłem na XS to już nie chciałem zsiadać i musiałem go kupić ;)

S czy XS ? Bo nie chce mi się wierzyć, że na XS przy tym wzroście czułeś się dobrze. Mam XTC rozmiar S, 170 cm wzrostu i nie wyobrażam sobie aby mieć XS, prędzej M bym wziął.

Anthema brałbym M, podobnie jak Trance i Reign, i dał krótszy mostek, będzie git ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...