llancer Napisano 18 Maja 2017 Autor Napisano 18 Maja 2017 Główny powód to cena. Ponad 50zł-warte nie warte. Jak się nie ma to trzeba jeździć na cieższej W sumie ta oszczedność troche mnie ratuje. Dziś rozpadł mi się bębenek z pieście na 4 części, korespondencja z novatecem i oddział z Słowacji ma się odezwać. Zobaczymy co oni na to :/ Mam nadzieje ,że coś więcej niż ,,Sorry'' Chińczycy byli bardzo mili. Zrobiłem z 10km na nowej kasecie, w tym 1 podjazd. A potem chciałem ruszyć w parku z miejsca i lancuch spadl,zakladam krece wszystko spoko,chce ruszyc znowu cos nie tak, kolega mówi a zakręć korbą-kręce,a kaseta w miejscu się kreci,koło ani drgnie. Na szczęście byliśmy kilkaset metrów od jego domu,sciagamy kasete a bębenek nie dość ,że na zapadkach w 3 częściach,to jeszcze reszta się ukręciła od tych 3 z zapadkami. Ogólnie dziwne, bo ani to nie był podjazd ani ciężko nie było. Po prostu chcialem lekko ruszyć i po bębenku. Czekam na odpowiedź od Europejskiego działu Novateca na razie. Cóż, chciałem mieć jak najszybciej kasete i łańcuch żeby pojeździć potestować, a wyszło ze zostałem bez roweru na ten moment. Co do samej kasety-podoba mi się wizualnie,biegi ładnie wchodzą z nowym łańcuchem, manetka jakoś tak leciutko teraz chodzi przy wrzucaniu biegów. Stopniowanie też jest spoko. Wszystko działa Cytuj
llancer Napisano 29 Maja 2017 Autor Napisano 29 Maja 2017 Ehh. 2 tygodnie praktycznie bez roweru- jak pisałem bębenek się posypał. Dziś o 9 pocztą doszedł nowy od Novateca. Firma zasłużyła na mocne 10/10. Wszystko hula. Napęd działa lekko,cicho,precyzyjnie. Poczułem się jak bym wyjechał nówką ze sklepu Podjazdy pod górki które robiłem na 36x36 robiłem dziś na 36x40, i wcale nie jechałem wolniej. Dało mi to większą kadencję,wiec przednie koło było bardziej dociążone,nie chcialo sie tak odrywać,przez co moglem podjechać bardziej prosto górkę, a nie ratować się jazdą po skosie. 11-40 jest max dla mojego xt, ale stopniowanie bardziej mi odpowiada niz 11-36 i na najmniejszej mam większą kadencje- a ja lubie kadencyjnie jeździć. Dziś jest duży upał, ale jeździło się wyśmienicie, No gdyby nie fakt, że jak wyprzedzałem ciągnik z rozrzutnikiem przy 40km/h zaczął przyśpieszać nagle,zepchnął mnie na pobocze, ale cisnąłem poboczem i go jakoś wyprzedziłem. Dramat. Te szeryfowanie Polakom zostało chyba po kolejkach w PRl. Jak to ktoś może przedemnie wjechać, albo jak to rowerem mnie wyprzedzi ? NIGDY ! No ale żyje. Ciągnik był wielki,koło na wysokość jak ja na rowerze,więc strachu było. Więcej nerwów. Co zmian kolejnych ? na razie brak planów. Mam szczęście tylko ,że bębenek nie padł jak robiłem trase Od punktu A do B 130km, tylko pare dni pozniej w parku Bo załóżmy 100km od domu i zostać bez możliwości pedałowania to troche kiepski scenariusz. Napisałem na FB do novateca z fotkami czy tak ma być,że bębenek na 4 czesci sie rozpadl. Po krotkiej konwersacji i podaniu danych, dali je do działu na Słowacji. Potem poprzez maila podałem numer telefonu,popisalismy i w czwartek wysłali nowy bębenek. Dziś o 9 go dostałem. Jest to ulepszona wersja. Zupełnie za darmo,bez dowodu zakupu. Kompletnie nic. Piasty kupiłem za 400zł z zaciskami i pudełkiem. Gość miał je z Ali podobno. Novatec napisał ,ze brak gwarancji nie wpływa na ich polityke wymiany. Ze przyślą mi 4 zapadkowy zamiast 3 zapadkowego. Bo zdarzały się problemy jak moje. WIęc co ? Wada fabryczna ? Nie wiem. Nie poniosłem kosztów,poczekał i dostałem bębenek abg o wartości 44-54 euro na oficjalnych stronach. Fakt że orginał rozpadł sie w parku, to raczej nie moja wina, więc czemu miałbym płacić Cytuj
krychu123 Napisano 14 Lipca 2017 Napisano 14 Lipca 2017 Witam. Jakie szprychy są zamontowane w kołach? Cytuj
llancer Napisano 16 Lipca 2017 Autor Napisano 16 Lipca 2017 Zdecydowałem się na 50g cieższe(na komplet) szprychy ale o większej wytrzymałości(grubość) ze względu na wagę swoją. Szprychy to Sapim Race Black. Dałem za nie chyba około 200zł z wysylka. Bo znalazłem na necie w jakimś sklepie po 50gr mniej za sztuke Na allegro wtedy bylo tyko po pare sztuk na aukcji.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi