Marcin86Poznan Napisano 10 Maja 2017 Napisano 10 Maja 2017 Ja w swoim mam śruby na przemian jedną wkręcam z lewej drugą z prawej. Takie śrubki są w każdym metalowym, weź sobie jedną na wzór. Ja płaciłem chyba 1zł za szt.
fw66 Napisano 10 Maja 2017 Napisano 10 Maja 2017 A może taki banał, że śruby nie z tej strony wkręcasz? To by wiele tłumaczyło. Bardzo prawdopodobne Większość mostków montowanych na + zdaje się ma śruby wkręcane z prawej. Ewentualnie prawa, lewa.
diarem Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 Obstawiam ze kapsel ma podtoczenie i na nim zaciska się mostek , wykręć kapsel i skręć na próbę i sprawdź czy można ruszyć , kup podkładkę 5mm i zamontuj ja od góry pod kapslem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kolmark Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 Bardzo słuszna uwaga. Niektóre kapsle bywają tak grube, że bezwzględnie wymagają chociaż 2,5mm podkładki, inaczej mostek zaciska się na kapslu, albo kapsel opiera na rurze sterowej i nie da się skasować luzu.
Gość Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 Zdejmij kapsel i wrzuć fotkę za założonym mostkiem. A o śruby się nie martw, nierdzewne w takim rozmiarze kupisz za kilkadziesiąt groszy.
fw66 Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 Pierwsze słyszę o kapslach, które wymagają podkładek. Przecież to byłby bubel i nikt by tego nie kupował.
mat2224 Napisano 11 Maja 2017 Autor Napisano 11 Maja 2017 Okazało się, że jakiś niezbyt inteligentny człowiek przy składaniu roweru wkręcił śrubki nie z tej strony, stąd mostek nie zaciskał. Problem rozwiązany.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.