Skocz do zawartości

[do 5000] rower trekingowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich

Chciałabym kupic rower trekingowy, przeznaczenie dojazd do pracy i wycieczki po terenie zróznicowanym.

Mam 168 cm wzrostu ,waga 74 kg

Zależy mi na jakości ,aby rower posłużył kilka lat

Bardzo podobaja mi sie te rowery i miałabym do was prośbę aby ocenic jak sie ma stosunek jakości do ceny. Z gory bardzo dziękuję  

https://www.scott.pl/produkt/517/2740/Rower-Silence-10-Lady/

https://www.cube.pl/rowery_2017/trekking/touring/cube-touring-sl-blacknflashred-2017-e/

http://wheeler.pl/pl/allterra/355-allterra-advanced-dl.html

Napisano

Czy tak bardzo Tobie potrzebny amortyzator w rowerze trekingowym gdzie liczy się niezawodność i waga?

Napisano

Szczerze mowiąc nie zastanawialam sie nad amortyzatorem , ale czy przy problemach z kregosłupem moze lepiej zeby był, jesli chodzi o wagę to nie ma dla mnie aż takiego znaczenia gdyż po schodach nie bęę go wnosić,chociaż wiadomo im lżejszy tym lepszy.

Napisano

Czy tak bardzo Tobie potrzebny amortyzator w rowerze trekingowym gdzie liczy się niezawodność i waga?

Do trekingu też nie brałbym amortyzatora.

Szczerze mowiąc nie zastanawialam sie nad amortyzatorem , ale czy przy problemach z kregosłupem moze lepiej zeby był, jesli chodzi o wagę to nie ma dla mnie aż takiego znaczenia gdyż po schodach nie bęę go wnosić,chociaż wiadomo im lżejszy tym lepszy.

Waga gra rolę nie tylko przy noszeniu roweru. Przy hamowaniu i rozpędzeniu też. A tego w drodze do pracy mało raczej nie jest.

Najważniejsza jest dobra rama. Te dwie ostatnie mnie nie przekonują. Dodatkowa poprzeczka pozioma - rower jest sztywniejszy.

Możliwość przymierzenia się do ramy bezcenna.

Też zamierzam kupić jakiś treking, ale bez przymierzenia się na żywo do ramy, chyba się nie zdecyduję.

Napisano

Hej

Wizualnie najbardziej podoba mi sie cube,i scott też ale czy nie będę mieć na nim za bardzo pochylonej pozycji, wolałabym bardziej wyprostowaną z powodu problemów z kręgosłupem, no i rama w cube jest bardziej wygodniejsza jeśli chodzi o wsiadanie.

Czy amortyzator będzie az tak przeszkadzał nie znam sie na tym jestem zielona w tym temacie :laugh:

Co sądzisz o osprzęcie w tych rowerach warto za tę cenę.

Może masz jakieś propozycję rowerów bez amortyzatora.Zależy mi na tych markach ponieważ w moim mieście w sklepie są dostępne więc będę mogła sie do nich przymierzyć. :thanks:

Napisano

Jeśli będziesz mogła się do nich przymierzyć - Twoje odczucia będą ważniejsze niż jakiekolwiek forumowe rady.

Tak, wsiadanie na rower bez poprzeczki będzie wygodniejsze. Takie ramy są z reguły cięższe i mniej sztywne.

Zawsze wolałem i miałem ramy z poziomą poprzeczką. Ostatni, jaki jej nie miał, to było Domino XD

Jeśli masz problemy z kręgosłupem, to będzie decydujące. Najbardziej wygodna i wyprostowana pozycja będzie chyba najbardziej pożądana. Nie zastanawiałaś się nad rowerem poziomym?

Napisano

Niestety - tu nie pomogę. Wypadłem z obiegu jakieś ... O zgrozo 20 lat temu, kiedy jeszcze trenowałem kolarstwo.

Osprzęt możesz wymienić. Najważniejsza jest rama.

e7dcd6802430556b25ce0a01db79474d.jpg

Kiedyś kupiłem crossa, przerobiłem go pod treking z zacięciem sportowym. Chyba żadna część nie została. Poza niestety ramą. Jak ramę się kupi porządną pod siebie, to resztę można wymieniać.

Poziomego bym nie skreślał. Kręgosłup mógłby być wdzięczny.

Raz miałem okazję przejechać się kawałek. Do tej pory poziomy chodzi mi po głowie.

Napisano

:thanks: pomyśle ,chociaż bardziej mi sie tradycyjny podoba, nie chcialabym czesci wymieniac wolałabym kupic taki ktory na lata starczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...