Smiechu2013 Napisano 7 Maja 2017 Napisano 7 Maja 2017 Witam serdecznie. Poproszę was o pomoc. Chciałem wymienić zębatkę 36T-AY w swojej korbie o symbolu FC-M627-B(22/36T) Jest to korba pierwszy montaż w rowerze Scott. Z tego co znalazłem to jest mocowanie PCD 104. Czy możecie mi podpowiedzieć jakie zębatki będą pasowały,bo nie mogę znaleźć dostępnych oryginalnych. Oryginalna zębatka wg. katalogu Shimano ma symbol: Y1RP98070 Znalazłem w bike-discount ale wolałbym kupić gdzieś w Polskim sklepie.
Mod Team Puklus Napisano 7 Maja 2017 Mod Team Napisano 7 Maja 2017 Tu jest problem bo prawdopodobnie musisz kupić dedykowaną do tej korby zębatkę. Z slxa lub xt nie będą pasować, bo tamte korby mają inny offset i zębatki będą za blisko lub za daleko od siebie. na pewno zębatka z 615 nie pasuje do slx i XT i odwrotnie, bo sprawdzałem.
phoe Napisano 7 Maja 2017 Napisano 7 Maja 2017 PL sklepy jak chodzi o towar "Słabo chodliwy" to jest porażka z czymkolwiek... Generalnie Centrum Rowerowe kupuje rzeczy na bike-discount, możesz przez nich to zamówić, wyjdzie trochę taniej, ale będziesz czekał z 3 tyg łącznie pewnie... + inne duże sklepy online możesz popytać.
Smiechu2013 Napisano 7 Maja 2017 Autor Napisano 7 Maja 2017 Tu jest problem bo prawdopodobnie musisz kupić dedykowaną do tej korby zębatkę. Z slxa lub xt nie będą pasować, bo tamte korby mają inny offset i zębatki będą za blisko lub za daleko od siebie. na pewno zębatka z 615 nie pasuje do slx i XT i odwrotnie, bo sprawdzałem. . Właśnie wiem, jest jakiś dziwny offset 3 mm Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk PL sklepy jak chodzi o towar "Słabo chodliwy" to jest porażka z czymkolwiek... Generalnie Centrum Rowerowe kupuje rzeczy na bike-discount, możesz przez nich to zamówić, wyjdzie trochę taniej, ale będziesz czekał z 3 tyg łącznie pewnie... + inne duże sklepy online możesz popytać. Właśnie zanim zdecydowałem się napisać post posprawdzałem wszystkie mi znane sklepy i niestety kicha :-( Pozostaje chyba bike discount Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.