Skocz do zawartości

[kaseta 10rz] naprawa/wymiana jednej koronki

Xematos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, wymieniłem chwilę temu łańcuch, bo był już lekko wyeksploatowany. Niestety po jego wymianie mam problem z koronką numer pięć, gdyż przy ruszaniu przeskakuje na niej łańcuch(jest to przerzutka, której najczęściej używam, więc się wyrobiła). Ciężko mi powiedzieć jaki rodzaj kasety posiadam, ponieważ kupiłem rower używany, ale udało mi się znaleźć go w internecie Univega Terreno 700. Znalazłem też TO i się zastanawiam czy w nowszym modelu zastosowano tą samą kasetę co w moim. Kaseta ma 11t-36t, lecz nie mogę znaleźć na niej żadnych oznaczeń, które by mnie naprowadziły. Nie chciałbym również wymieniać całej kasety z powodu jednej koronki. Bardzo proszę o pomoc. Jeśli to pomoże za moment mogę wrzucić zdjęcia.

Nie mogę edytować ani usunąć postu, więc dopiszę, że problem dotyczy koronki 22t.

Napisano

patrząc na rower od tyłu pomiędzy zębami powinny być oznaczenia, jeśli nie ma tam to na zębatce, ale to chyba od tyłu. Oznaczenia muszą być. Daj też foto tej kasety

Napisano

Uważam, że jest bardzo czysty jak na obecnie panujące warunki, a cały napęd był myty tydzień temu :P
Jak już wspomniałem, przy ruszaniu na tej koronce przeskakuje mi łańcuch, także umycie tego nic nie da.

Napisano

to ja też się podepne. mam kasetę cs m770 11-34 i na zebatkach 11 i 13t łańcuch przeskakuje. na starym, który z tą kasetą używałem z 30km nie było problemu. dotrze się czy nowe zębatki? reszta wporzo.

Napisano

Dla testu zalożyłem też z 8s kasety zębatkę 11t i było podobnie. Tylko że na tamtej kasecie przejechałem z 100-150km z nowym łańcuchem. To pojeżdżę i zobaczę co wyjdzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.