Skocz do zawartości

[Dętki] Jakie wybrać?

cubson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zamierzam zmienić dętki, bo kupiłem dętki, które się nazywają Traxx, albo jakoś tak i one są rzadkie tzn. zrobione z takiej gumy, która przepuszcza powietrze. Mam do wyboru: Maxxis Ultralight, Maxxis Welterlight, Continental, Kenda i Schwalbe. Nie wiem dokładnie jaki to model Continentali, a jeśli chodzi o Kendę to istnieje tylko jeden model, a na Schwalbe się w ogóle nie znam. I oczywiście chodzi mi o konkretne, twarde opinie użytkowników, bo chcem kupić dętki, które będą naprawdę dobrze trzymać powietrze. A tak na marginesie to nie zależy mi na dętkach, które ważą poniżej 100 g, bo jak znam życie to cieniowany sprzęt jest wrażliwy na uszkodzenia. A jeśli chodzi o te Traxxy to muszę je pompować co 15 km.

Napisano

Musisz pompować koła co 15 km? Tą dętkę masz chyba po prostu dziurawą a nie "rzadką" :034: Ja używam Kendy od dość dawna i jestem zadowolony, nie mam zastrzeżeń. Trzymają powietrze bardzo długo. Nie wiem, jak się sprawują pozostałe przez Ciebie wymienione dętki, ale Kendę mogę Ci polecić z czystym sumieniem. No chyba, że trafisz na jakąś skuchę :)

Napisano

Zdejmij oponę (całkiem!), dętkę, sprawdź czy nie masz czegoś na obręczy i wewnętrznej stronie opony. A jak będzie git, nasyp tam trochę talku i załóż dętkę... CONTINENTAL!!! Tę 1,75-2,40 bodajże - mocna, rozciągliwa jak diabli i za przystępną cenę (10-12 zeta). Sprawdzałem już CST, Kendę (dobre opony, ale dętki już mniej), nasłuchalem się też o innych wynalazkach. Na Continentalach jeżdżą moim znajomi "fruwacze" i też polecają.

Napisano

Albo jakies Maxxis albo Continental. A ta dętka jak by nie była dziurawa to, masz wentyl zepsuty.

Albo jakies Maxxis albo Continental. A ta dętka jak by nie była dziurawa to, wentyl przepuszcza.

Napisano

kieys mialme taki mikro kolec w oponce ze musialem pompowac wlasnie co 150-20km wiec ta opcje sprawdz najpierw.aktualnie jezdze na specializedzie i continentalu czasem schwalbe wszystkie sa ok choc schwalbe bardzo lekki bo 100gr i latwo przebic kolcem jakims jak oponki zuzyte juz.pozostale detki waza okolo 135gr

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...