NoJz Napisano 6 Maja 2017 Napisano 6 Maja 2017 Witam serdecznie. Z racji tego, ze mój rower padł łupem złodzieja i nie odnaleziono go do dzisiaj, niestety jestem zmuszony kupić kolejny rower. Poszukuje czegoś podobnego co miałem - poprzednio Nakamura nitro 4.0. Niestety nie mam takiej gotówki, dlatego tez zainteresowała mnie mocno oferta : http://allegro.pl/rower-miejski-romet-mistral-urban-wyprzedaz-i6723741643.html Jest to temat godny polecenia ? Niestety nie mogę znaleźć żadnej informacji odnośnie wagi w/w roweru, natomiast chciałbym coś lekkiego, Nakamura ważyła niecałe 10 kilogramów. Jeżeli temat został zamieszczony w złym dziale na forum to najmocniej przepraszam.
relyt Napisano 6 Maja 2017 Napisano 6 Maja 2017 Na stronie rometa jest podana waga. 11kg. A warto nie warto... Osprzęt szalu nie robi, ale jest w miare przyzwoity. No i ta promocyjna cena wiele zmienia.
Hanto Napisano 8 Maja 2017 Napisano 8 Maja 2017 Mam ten rower od 2 tyg , przejechane około 60km. Rower ładny i wygodny jak dla mnie 185cm wziąłem rame 21 Jedyne do czego moge sie przyczepić to kultura pracy ponieważ przy większości przełożeń czuć i słychać jak korba pracuje z łańcuchem . Nie wiem do końca czego to wina czy korby czy suportu Thun. Łańcuch czyszczony i smarowany. Ma ktoś może doświadczenie z tym?
enteroff Napisano 17 Lipca 2017 Napisano 17 Lipca 2017 @@Hanto, Mam to samo. Poradziłeś sobie jakoś z tym?
Colonel Napisano 18 Lipca 2017 Napisano 18 Lipca 2017 Mam to samo. Poradziłeś sobie jakoś z tym? Jak dla mnie problem rozwiąże wymiana korby na jakąś podstawową Shimano (np.: Alivio) + dołożenia blata narrow wide.
enteroff Napisano 24 Lipca 2017 Napisano 24 Lipca 2017 @@Colonel, Gdy korbę ustawię prostopadle do podłoża i nacisnę mocniej na pedał to czuję lekki "uskok" i dzwięk. To samo dzieje się po obu stronach tzn na lewej i prawej korbie.W czasie jazdy gdy normalnie pedałuję to nic nie słychać, ale gdy chce przyspieszyć i tym samym mocniej naciskam na pedały to pojawia się wspomniane wcześniej uczucie "uskoku" i dzwięk. Czyżby to była wina suportu thun? Problem pojawił się po przejechanych 200km.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.