korsarz90 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Mam nietypowy problem. Nie chodzi o pomoc w zakupie. Zakupiłem licznik przewodowy Sigma 16.16. Przesyłkę otrzymałem. Jednak na samym liczniku napisane jest BS 16.16 STS. Na opakowaniu jednak jest samo BC 16.16 i zaznaczone, że jest przewodowy. Akcesoria (czujnik) dostałem normalnie na kablu. Po włączeniu licznika widnieje na nim 16.16 sts, I nie wiem teraz czy ktoś podmienił mi ten licznik w opakowaniu czy w obu wersjach dostaje się urządzenia takie same tylko dodatki inne. Niby ten mój licznik ma z tyłu te dwa styki i jak umieszczę go na podstawce i przyłożę magnes to licznik się odblokowuje (zamiast modelu i godziny pokazuje się np. dystans). Ale nie mogę przy pomocy magnesu ruszyć np. prędkości. Teraz kombinuje jak mogę i udało mi się ręką wywołać jakiś transfer. Dodam, że np. na filmach z prezentacji tego licznika nie mam napisu sts, tylko samo bc 16.16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Ja mam wersję bezprzewodową 16.12 i po włożeniu licznika do uchwytu też się odblokowuje. Podobnie 8.12 w żony rowerze. To chyba normalne zachowanie. Co do braku reakcji na magnes - sprawdź czy nie jest on zbyt daleko od czujnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsarz90 Napisano 6 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Ale wersja bezprzewodowa działa Ci z uchwytem? Kurcze nawet przez nfc jak wybieram model i próbuje się połączyć to z modelem 16.16 wyskakuje błąd - złe urządzenie. Jak wybiorę 16.16 sts to się łączy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Wersja bezprzewodowa. Tek włącza się po włożeniu w uchwyt. NFC nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huskarl Napisano 10 Maja 2017 Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Chyba dostałeś jakiegoś kundla. STS oznacza transmisję bezprzedwodową. Skoro dostałeś magnes na kablu to on sobie z licznikiem STS nie pogada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsarz90 Napisano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Sklep chciał zdjęcia. Po otrzymaniu napisali, że muszą to wyjaśnić z dostawcą. Mam nadzieję, że mi wymienią. Choć kolega wyżej pisał, że jego licznik z STs działa z magnesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 10 Maja 2017 Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Sklep chciał zdjęcia. Po otrzymaniu napisali, że muszą to wyjaśnić z dostawcą. Mam nadzieję, że mi wymienią. Choć kolega wyżej pisał, że jego licznik z STs działa z magnesem. Kolega napisał że posiada STS (Bezprzewodowy) do jego działania też potrzebny jest magnes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.