Adrian589 Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Niedawno wymianiłem linkę w tylnej przerzutce. Problem tkwi w tym, że nie mogę jej odpowiednio naciągnąć, co źle wpływa na precyzję zmiany biegów Najpierw odkręcam śrubę, która "trzyma" linkę w przerzutce, ustawiam odpowiednio i przykręcam, ale potem nie mogę wcisnąć pancerza do przelotki w ramie. Próbuję więc najpierw wcisnąć pancerz do wszystkich przelotek, odkręcam śrubę w przerzutce, o której pisałem wcześniej, napinam tą linkę, ale po przykręceniu jest znów za słabo napięta . Macie na to jakieś sposoby?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 2 Października 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Nierozumiem tego problemu Masz przerzutkę na ostatniej koronce kasety. Zakładasz linke dociskasz minimalnie przerzutkę do osi koła i następnie przykręcasz mocno. Jeżeli jest za słabo napięta to wykrecasz to nakrętkę przy manetce i jest dobrze. Pamiętaj przed regulacją przerzutki żeby tę nakrętkę wcześniej trochę wykręcić żebyś miał też możliwość poliuźnienia linki jak będzie za mocno naprężona. Ot cała filozofia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.