markoz73 Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 (edytowane) Nowy rower. Po ok 30 km zauważyłem na przednim hamulcu jakby falowanie. W którymś miejscu obręczy hamulec słabiej hamuje. Jakby miał lekki poślizg. W miejscu tym czuć na klamce falowanie. Widać też że pivoty falują na boki.Obręcz nie jest zwichrowana. Odtłuszczona. Edytowane 5 Maja 2017 przez durnykot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Nie Pivoty tylko szczęki. Raczej nie ma innej możliwości niż lekko puknięta obręcz. Co dokładnie faluje i w jaki sposób? Dwie szczęki jednocześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markoz73 Napisano 5 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Dzięki. Tak, obie jednocześnie do siebie. Puknięta - czyli? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Czyli jest takie miejsce gdzie szczęki schodzą się do środka jednocześnie? No to nie ma innej opcji niż lekko zagnieciona obręcz. Pomyśl, masz osadzone dwie szczęki na Pivotach które są wkręcone na sztywno w widelec/ ramę. To co ogranicza ich ruch to właśnie obręcz. A może obręcz jest lekko w kształcie "jajka" i w którymś miejscu klocki łapią nieco niżej obręcz? Weź kawałek równo przyciętego plastiku ( może być np karta kredytowa), oprzyj kartę o ramę/ widelec i zbliż maksymalnie do obręczy, zakręć kołem i obserwuj. W taki sposób zobaczysz nawet odchyłki obręczy o ułamki milimetra. Tyle że najlepiej to robić z rowerem na stojaku albo odwróconym do góry kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markoz73 Napisano 5 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Jakby nie było jadę do sklepu. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davken Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Jaki to rower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markoz73 Napisano 5 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Unibike Viper. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi