Borsuczy Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 No ja jak to przeczytałem to w szoku byłem. Ktoś w ogóle sprawdza te artykuły? Co to jest haha Hamulec nie hamuje od rozciągniętej linki, mycie łańcucha pędzelkiem i ropą, no super rady https://allegro.pl/artykul/jak-przygotowac-rower-do-rozpoczecia-sezonu-R8PYr00eRtP?bi_s=internal&bi_c=rowery-i-akcesoria-16414&bi_m=category-artTeaser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Hamulec nie hamuje od rozciągniętej linki, W czym tu zdziwienie ? Znam takich ,którzy do teraz czyszczą ropą łańcuch,średni pomysł,ale tak kiedyś robiło sporo osób. Akurat autor chyba pisał to dla ludzi, którzy mają niewielki kontakt z rowerem (a przynajmniej serwisem),ale merytorycznie nic nie można zarzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 5 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 No w sumie ignoranctwem się wykazałem. Jak ktoś pojęcia nie ma o mechanice rowerowej, to po przeczytaniu tego tekstu będzie przynajmniej wiedział o co w serwisie pytać. Mój błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Zużyte klocki będą trzeć o obręcz, co spowoduje, że rower się nie zatrzyma, tylko będzie jechał dalej. To też jest ok? Tekst pisany przez laika dla laików. Niestety ale takich artykułów na wiosnę jest sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 To też jest ok? De facto tak. Zjechany klocek aż do blachy,czym będzie hamował ? Tekst pisany przez laika dla laików. Niestety ale takich artykułów na wiosnę jest sporo. Tu się zgodzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Napisane fachowo i po polskiemu Nic nie mozna zarzucić?.... Moze warto zweryfikować swoją wiedzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Jak widzę kompetencje autorki to wcale mnie ten tekst nie dziwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Tobo, napisane niefachowo,niezbyt po polskiemu,ale poszczególnym punktom jako takim,nie ma gdzie wytknąć nieprawdę. Ot tekst zapchaj dziura,płacony na kilogramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Czysta woda lub z dodatkiem płynu do mycia naczyń nie jest dobrym wyjściem, gdyż powoduje korozję. Bzdura. Założę się, że to co podlinkowali ma skład bardo podobny do płynu do mycia naczyń, a na pewno większość to woda. Gdyby płyny do mycia naczyń były tak agresywne, to by zlewy, garnki i sztućce masowo korodowały. Dodatkowo kwestia to czas moczenia, mycie nawet jak zajmie godzinę, to szkody nie wyrządzi, zwłaszcza przy czystej wodzie. Zdarza się też, że przez intensywną jazdę łańcuch rozciąga się i może spaść. Prawda jedynie w przypadku singli bez napinacza. Przy napinaczu lub przerzutce rozciągnięcie jest kompensowane, więc łańcuch nie jest luźny i nie będzie spadał. Zjechany klocek aż do blachy,czym będzie hamował ? Istotą klocków hamulcowych jest tarcie o obręcz/tarczę. Pisanie, że zużycie klocków powoduje tarcie o obręcz i brak hamowania, to totalna bzdura. Autorka totalnie pomyliła przyczyny i skutki, nie ma w tym zdaniu sensu. Zjechany do blachy będzie hamował blachą. O skuteczności ciężko się wypowiedzieć, bo może być różna (kwestia czy będzie to gładka powierzchnia, czy jakieś zadziory rzeźbiące obręcz). W polskim prawie każdy rower powinien mieć działające światła. Jest to pół prawda, czyli g. prawda. Czasem, gdy pompuje się zbyt dużo powietrza Niby po polsku ale sensu w tym minimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 15 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Dobra, tamten tekst o rowerach może jakoś użyteczny był, ale to coś??? https://allegro.pl/artykul/jaka-latarka-na-wyprawe-w-teren-modele-do-200-zl-63517?bi_s=internal&bi_c=leightning%20l2&bi_m=search-artTeaser Napisali tu te gnioty z opisów aukcji... Latarka nazywa się 14000 lumen, żeby ludzie to chwytali, a w tym "artykule" piszą wprost że to moc. No co to ma być?? Kogo oni wspierają? Oszustów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.