Skocz do zawartości

[Bagażniki] Thule i jego zamki.

Artz2

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki stopnień bezpieczeństwa dają nam zamki w bagażnikach Thule? Bez znaczenia czy to na hak, czy dach.

Koledze z dachu ukradli rowery, a zamki thule nie były uszkodzone mechanicznie.

Zostawiacie bagażniki na haku gdy ściągacie rowery po dotarciu do celu podróży? Czy zamykacie go w samochodzie?

Czy można pozostawić rowery zamknięte w bagażniku thule i udać się na obiad do restauracji? Bez dodatkowych ulocków łańcuchów?

• Mod Team

Koledze z dachu ukradli rowery, a zamki thule nie były uszkodzone mechanicznie.

Jak dasz "fachowcowi" czas to sobie poradzi.

Zamki wystarczają na amatora i są skuteczne jak sprzęt jest w zasięgu wzroku. Nie da się wsiąść i odjechać bez nakładu pracy.

Fortuny wożone na samochodzie kuszą, złodzieje znają wartość sprzętu.

Mam dachowy. Jak trzeba to zabezpieczam dodatkowo.

• Mod Team

Wystarczy spojrzeć na klucz którym zamykasz go. Według mnie poziom zabezpieczeń jest śmieszny jak za produkt kosztujący tyle pieniędzy. Pod blokiem nie zostawiam. Na maratonie zostawię, ale też się trochę obawiam.

A jest jakaś firma, która robi porządne bagażniki dachowe albo na hak z dobrym zabezpieczeniem za w miarę dobrą cenę? Albo nawet nie dobrą cenę. Thule wcale mnie nie przekonuje, a nazywanie go mercedesem wśród bagażników to ostre przegięcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...