seawolf688 Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Mam przerzutkę rd-m4000 sgs i dzisiaj w wózku wewnętrznym odpadła ta "blaszka" na środku wózka co przyciska łańcuch przez co teraz łańcuch potwornie terkocze podczas pedałowania. Tymczasowo problem załatwiła trytytka, ale na dłuższą metę to troche słabe rozwiązanie. I tu mam pytanie - czy da się dopasować inny wózek sgs do tej przerzutki, bo jedyne jakie są dostępne to wózki do wyższych grup - deore xt/xtr... będą pasować czy metodą chałupniczą naprawiać obecny wózek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 O jaką blaszkę chodzi? Tam nic nie powinno dotykać łańcucha poza kółkami plastikowymi. Może miałeś założony źle łańcuch i obciął takie blaszane zabezpieczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf688 Napisano 4 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Dokumosa, dokładnie było tak jak mówisz - źle założony łańcuch i obcięło to blaszane coś. Do czego to wogóle służyło? po co jest to blaszane zabezpieczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Załóż łańcuch poprawnie i po kłopocie. Jak blaszka się przetarła niemal na wylot, odłam ją i ty le, nie jest do niczego potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf688 Napisano 4 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Już poprawiony łańcuch i działa pięknie. Dzięki za rady! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.