gyrill Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Witam, mam możliwość zakupu roweru Scott Speedster ale nie mogę go przymierzyć. Mam dokładnie 180 a noga to połowa mnie czyli 90cm. Czy jest szansa że będzie pasował na mnie? Mogę kupić rower Scott Speedster 20 Gravel, ale w rozmiarze M. Czy ma ktoś doświadczenie z tym rowerem i jego rozmiarówką? Jestem ciekaw czy się na nim zmieszczę bez problemów. Sztyca ma już 10-15mm offsetu fabrycznie. Mostek 100mm. Wchodzi więc w rachubę maks. 10, może 20mm mostka żeby nie zepsuć rozłożenia ciężaru... Przeznaczenie roweru: szosa, ubite ścieżki, szutrowe niespodzianki, kiepskie asfalty. Wykluczam teren typu korzenie. Od tego mam MTB Dodam, że jeździłem już na szosie rozmiar 56 z mostkiem 90mm oraz przełajem 55 z mostkiem 90mm i było to średnio wygodne, nawet po roku gdzie powinienem się przyzwyczaić... Nie widzę też specjalnych różnic pomiędzy geometrią szosy a gravela od Scotta na poziomie rowerów Speedster. Może jacyś właściciele się wypowiedzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.