Skocz do zawartości

[obrecz] alexrims x2100. kilka pytań?

g3rman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam w moim levelu a4 obrecze alexrims x2100. Szukam jakiś informacji o nich ale nie znalazłem. Czy mozecie mi coś o nich powiedzieć więcej i opisać je lub jakiś link czy cos zarzucić ??

wasze opnie o nich i czy ktoś wie ile one waża??

.

• 1 rok później...
Napisano

Cześć! Sorki za taki straszny odkop, ale kupiłem te felgi i dowiedziałem się, że ich rodzaj wentyla: FV (Presta)

I tutaj się pojawia moje pytanie. Czy można zastosować inny? Czy koniecznie musi być te PRESTA?

Napisano

Zwykły = samochodowy = AV po prostu nie wejdzie - nie zmieści się w otworze. Wentyl Presta jest węższy.

Niektórzy ryzykują rozwiercenie - poszerzenie otworu, ale zdania co do nieszkodliwości wspomnianego zabiegu są podzielone.

Napisano

Wiertarka w rękę i rozwiercić otwór w obręczy - od ubytku tak niewielkiej ilości materiału nic się nie stanie.

Mam X2100 i też rozwiercałem pod wentyl samochodowy bo Presty nie lubię.

Moim X2100 już 11 tys. km stuknęło i spisują się rewelacyjnie - żadnego centrowania jeszcze nie miałem.

Napisano

Mam do was male pytanko. Jakis czas temu kupiem Kross Level A2 i mam obrecze takie jak na zdjeciach na tej aukcji: http://allegro.pl/item377666187_rower_kros...out_krakow.html

Mowicie, ze alexrims x2100 maja otwor na wentyl presta. Ja w swoich rowerze mam wentyle samochodowe od nowosci i nie widac, zeby otwory byly poszerzane.

Na naklejce mam napis: Etrto 559x19C Alloy 6060T6. Na aukcji, gdzie kupilem rower bylo napisane, ze rower posiada obrecze alexrims x2100.

Czy te obrecze ktore ja mam to sa x2100 bo sie troche pogubilem :P ?

P.S Sorry za brak polskich liter, ale pisze zza granicy.

Napisano

Dzieki za odpowiedz. Bardzo mozliwe, ze mnie oszukali aczkolwiek dziwi mnie to, ze na tej aukcji, ktora podalem sa takie same obrecze na zdjeciu jakie ja mam a jest napisane, ze ten Kross ma obrecze alexrims x2100... Bynajmniej dziwne... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...