BLiTzPL Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Witam, wczoraj zaczęło mi cieknąć z jednego z tłoczków w zacisku, czym mogę je posmarować? Mam DOT Grease z Avida - nada się? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Smarowane nic nie da. Rozbierz zacisk i sprawdź uszczelkę. Obejrzyj też dokładnie sam tłoczek czy nie jest ukruszony. Poskładaj do kupy i wtedy użyj tego smaru-nada się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLiTzPL Napisano 2 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Dzięki Napiszę jak efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Na przyszłość zamiast dedykowanego można kupić smar do tłoczków w sklepie motoryzacyjnym. Kosztuje grosze a mimo że tubka jest mała, to starczy na "pińcet" serwisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Raczej poleciłbym posmarowanie samej uszczelki i gniazda na nią po wyjęciu tłoczka niż smarowanie samego tłoczka. Poprzykleja się brud i pył z okładzin do nadmiaru smaru, a to zdrowe dla uszczelki nie będzie na dłuższą metę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLiTzPL Napisano 4 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Rozkręciłem zacisk ale tłoczki były zapieczone - nie dało się ich nawet do końca przepchnąć żeby wypadły. Wcześniej jeszcze przed odkręcaniem przelałem cały układ i w środku był cały czarny płyn + dość sporo jakiś małych drobinek i kawałki zdartych uszczelek. Ogólnie zacisk mam do kosza - zapieczone(jeśli to możliwe) tłoczki, uszkodzone śruby trzymające 2 części zacisku bo hamulec był używany na rowerze do dirtu i przez upadki zacisk i śruby się trochę pozdzierały a nowego zestawu do naprawy tego raczej mi się nie opłaca kupować. Przy okazji kupiłem płyn hamulcowy dot 5.1 na shellu i jest lepszy niż ten rowerowy (a tańszy!) odpowietrzyłem przy okazji moje guide ult i hamulec działa lepiej niż wcześniej, ma większa modulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi