burz Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Hej, pomóżcie, bo siedzę kolejny wieczór w necie, szukając sztycy do mojej nowej ramy i niewiele znalazłem:) Parametry: 27,2 mm, 350 mm, waga do 250g, koniecznie z offsetem (15-20mm) i najchętniej czarna. No i duppa, w cenie absolutny max 200 zł z dostawą znalazłem: PRO PLT DI2 15 27,2 (offset 15 mm) 350 MM - 245 g (160 zł) PRO LT 27.2mm (offset 20mm) 400mm - 265 g, po skróceniu ok. 240 g (140 zł). Teoretycznie w parametrach mieści się też Fizik Cyrano R5 - do 200 zł, ale nie mogę znaleźć rozmiaru 27,2mm. Czy słabo szukałem? Może ktoś podrzucić coś jeszcze? W ostateczności wezmę PRO LT i skrócę... I jeszcze coś. Wpadły mi w oko karbonowe "Ritcheye" i podobne wynalazki na allegro za niewiele ponad 100 zł, ale się boję i nie skuszę. Wisi natomiast na olx karbon FSA: https://www.olx.pl/oferta/sztyca-podsiodlowa-fsa-k-force-carbon-27-2-350-oryginal-nie-chinczyk-CID767-IDjIug1.html ... czy faktycznie to oryginał??? Bo mógłbym się skusić. Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 5 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Znalazłem Fizik R5 rozmiar 27,2 za ok. 200 zł, przy długości 330 cm waży podobno 230g. Chyba ją wezmę - ale chętnie przeczytam opinię/radę kogoś bardziej doświadczonego;) Nie mogę poprawić posta: waży 240g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 OK, rozumiem że wskazane powyżej sztyce to mało nośny temat, bo jakoś mało gadane było:( W każdym razie wziąłem Fizika. Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Niestety informacje od producenta na temat wagi nijak się mają do rzeczywistości... ale sztyca jest śliczna Chyba ją sobie zostawię. (ta gumowa uszczelka waży 4g, po zamianie śruby na tytan waga spada o kolejne 3 g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.