LukaszNN Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Witam, niedawno kupiłem licznik BC 16.16 i po przejechaniu 1500km pojawił mi się taki komunikat: Czy można edytować ten parametr, żeby nie pojawiał się co 1500km tylko wg własnych preferencji? Przeszukałem całe menu i nic takiego nie widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 To będzie offtopic ale tak serio co projektant miał na myśli? To się nadaje na jakieś kwiatki z teleexpresu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszNN Napisano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Nawet nie wiem jak to usunąć, pojawia się za każdym razem po wygaszeniu licznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Tak myślę że brutalnym sposobem się uda, czyli wyjmując baterię. Mam coś podobnego w swoim chińczyku, z tym że u mnie miga taki maleńki kluczyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Masz telefon z Androidem? Może za pomocą dedykowanej aplikacji i po połączeniu przez NFC będziesz mógł to zrobić z poziomu telefonu. Nie pamiętam dokładnie jakie tam są opcje, ale można się bawić ustawieniami licznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszko82 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 A ja proponuję przeczytać instrukcję. Zakładam że znajdziesz w niej odpowiedź. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszNN Napisano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Nie ma nic o tym w instrukcji. Wgrałem Sigma Link i rzeczywiście można zmieniać ustawienia ale praktycznie jest tam to samo co w menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszko82 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Spróbuj skasować to w ten sam sposób jak zerujesz licznik dzienny. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Faktycznie ktoś przesadził.Kiedyś miałem prosty licznik KLS i tam co 300 km pojawiał się kluczyk,tylko że wystarczyło nacisnąć przycisk i znikał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszNN Napisano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Wyjąłem baterię i zniknęło, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsarz90 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Jak oceniasz ten licznik? Planuje coś kupić do 100zł i model BC 16.16 wydaje mi się ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszNN Napisano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Licznik jest git, duży czytelny, podświetlany z opcją ustawienia w jakich godzinach ma działać podświetlenie np. od 18:00 do 6:00 świetna opcja można wziąć pod uwagę w jakich godzinach robi się ciemno bez potrzeby niepotrzebnego nadmiernego zużycia baterii w dzień jak jest jasno Ale nie podoba mi się w nim to, że nie wyświetla z podstawowego menu czyli przełączanie np. trybów dziennego dystansu, temperatury powietrza, godziny itd całkowitej liczby przejechanych kilometrów i trzeba wejść w ustawienia czyli naklikać się trochę, żeby zobaczyć całkowity dystans dla mnie to parodia. Pierwszy raz się z tym spotykam, całkowity dystans był w każdym liczniku, który wcześniej miałem. W zamian to np. można zobaczyć na szybko ilość zaoszczędzonych litrów paliwa jeśli mamy auto i ustawimy średnie spalanie naszego auta o.O Ma klika przydatnych funkcji jak np. wspomniana temperatura powietrza czy funkcja ETA jak np. trenujesz interwały. Samo działanie bez zarzutu, licznik bezawaryjny. Funkcja NFC też fajna, dopiero dzisiaj się dowiedziałem, że cuś takiego ma i po zaaplikowaniu aplikacji Sigma ze sklepu Play można sobie fajnie konfigurować licznik z poziomu telefonu z systemem operacyjnym Android, nawet wygaszacz można sobie ustawić z kilku dostępnych rysunków Ale ta informacja Sigma Services to dziwna sprawa, szkoda, że nie można tego w swoim zakresie konfigurować np. ustawiając ilość km po przejechaniu których trzeba np. nasmarować łańcuch znając średni zakres przebiegu dla danego oleju z jakiego korzystamy ale może to już czepialstwo z mojej strony. Ogólnie licznik jest fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Ja również polecam. Czytelny wyświetlacz, dużo lepsze podświetlenie niż w BC 16.12. W Menu jest zakładka ze statystykami, gdzie można zobaczyć sumę kilometrów dla ostatnich 12 miesięcy. Można sparować z telefonem i wrzucać na niego dane z ostatniej trasy, coś jak Endomondo, ale bez GPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsarz90 Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Mam pytanie jeszcze jedno. Kupiłem ten licznik i na opakowaniu jest bc 16.16 a na samym liczniku jest bc 16.16 sts. W woreczku jest niby kabel, póki co nie otwierałem. W necie jak patrze to niby wszędzie przy tym modelu jest napis bc 16.16. Bez sts. Opakowanie było zamknięte, wątpię żeby ktoś w sklepie internetowym podmienił urządzenia. Oczywiście napis sts znajduje się pod naklejką na wyświetlaczu (na początku myślałem, że jest on na naklejce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk67 Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Koledzy mam do Was pytanie : Jak obsługuje się ETA w tym liczniku bo nie do końca to rozumiem? Jeśli ktoś byłby tak miły i napisał jak to ustawić i używać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg76 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Witam, niedawno kupiłem licznik BC 16.16 i po przejechaniu 1500km pojawił mi się taki komunikat: Czy można edytować ten parametr, żeby nie pojawiał się co 1500km tylko wg własnych preferencji? Przeszukałem całe menu i nic takiego nie widzę Można edytować ale tylko stacją dokująca Sigmy, ustawia się dowolny przebieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve69 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Na stronie Sigmy znalazłem taką informację: -- Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszNN Napisano 8 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 9 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 U siebie w liczniku VDO X2 (jeśli dobrze pamiętam przewodowy model) ten tryb serwisowy mogę sobie dowolnie ustawiać w menu po przejechaniu jakiegoś dystansu zapala się kluczyk. Można sobie teoretycznie planowanie smarowania łańcucha zrobić przypomnienie. Wysłane z mojego Samsung Note 4 SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk67 Napisano 20 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 czy ta Sigma sygnalizuje jakoś rozładowane baterie?Mam problemy z czujnikiem kadencji , czasami nie chce się aktywować , nie wiem czy to słaba bateria czy jest jakiś inny powód.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.