g3rman Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Mam zamiar zamontować u siebie w rowerku hamulce tarczowe tylko nie wiem czy zakłądać mechaniki np avidy bb5 czy jakieś hydrauliki. I jaki rozmar tarczy bedzie dobry??. Jakie polecicie hydrauliki dobre i w mniej wiecej też nie za wysokiej cenie?? Bo jak miał brać mechaniki to raczej avidy. A hydrauliki to sam nie wiem więc pytam. A rozmiar tarczy tak myśle zeby wziaść obie tarcze 180. Co wy o tym myślicie?? A wrazie co to waże ok 80kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 a styl jazdy? a pieniadze na to przeznaczone? (maksymalna kwota?) no i chyba juz nie jeden raz bylo na ten temat tu. wyczerpujace informacje w dziale hamulce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Autor Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Bierz hydrauliki jak nie drogie to bardzo fajne sa deore 535 około 300 zł w bikestacja są jeszcze avidy jucy 5 za ok 400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g3rman Napisano 2 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2006 styl jazdy XC,MTB A co powiecie o HF-X 9 PM przód za 350zł http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...products_id=593 i tył http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...products_id=594 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKS Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Jak tarczówki to tylko hydraulika...... jeśli chodzi o koszta to powinnienes doliczyć jeszcze kupno nowych piast i obręczy pod hamulce tarczowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 ...jeśli chodzi o koszta to powinnienes doliczyć jeszcze kupno nowych piast i obręczy pod hamulce tarczowe Obręczy nowych nie trzeba kupować. Tylko piastę pod tą samą ilość szprych, co posiadane obręcze (ale to chyba oczywiste ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g3rman Napisano 2 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2006 no tak wiem o tym ze pasty pod tarcze,ale zastanwiam sie tęż nad moimi obręczami bo mam alexrims x2100 i szukam jakiś opini i opisów o tej obreczy ale nigdzie nie ma i nic nie moge znależć na jej temat bo ewentualnie bym już i obręcze wymienił zalezy czy one wmaire wytrzyamłe są czy nie i ile one waża?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 To już lepiej kupić gotowy zestaw kół (do wyboru) : http://www.sklep.bikestacja.pl/index.php?cPath=38_102_128 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.