wujmer Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Witajcie, mam rower kross vento 3.0 i licznik kross 309 przewodowy i mam problem z montażem. Bo albo jest szprycha zbyt blisko i uderza o odbiornik a jak daję na dalszą to znowu za daleko i musi być odbiornik przy samej oponie i raz łapie a raz nie sygnał.Jak mam poprawnie to zamontować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Przecież możesz jeszcze regulować wysokością czujnika.Nie musi być tak wysoko że odbiornik zaczepia o oponę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Pewnie ustawiłeś odbiornik prostopadle do szprych.Ustaw go trochę po skosie i zamontuj magnes.Nie ma siły musi działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujmer Napisano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Tak to wygląda na zdjęciu, to mój pierwszy licznik i szosa i nie wiem jak to rozwiązać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Zamontuj magnes na szprychę bliżej widelca,odbiornik ustaw po skosie żeby nie zahaczał o magnes i powinno być ok.Tej gumowej podkładki nie musisz dawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujmer Napisano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Jak obniżam to jest większa a jak dam na tą bliższą szprychę to cały czas jest za blisko bo wadzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 A jak dasz na bliższą szprychę,czyli tą którą zawadza.ale zmienisz położenie czujnika tak aby był bardziej z przodu widelca? Wtedy delikatnie się odsunie od szprychy Spróbuj też montować to znacznie niżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.