Quell Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Mój sm-bb71-41a, który jest po prostu tragedią,dokonuje swojego żywota. Wstępnie wybór padł na wspomnianego accenta bb-86/92pro. Wiele pisze się o bezproblemowej wymianie łożysk w accentach,ma ktoś wiedzę lub doświadczenie o tym modelu ? Wymiana łożysk możliwa ? Łożyska dostępne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 http://bfy.tw/BWoq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Tak, łożyska w suporcie Accenta to 6805 RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 bb71-41 mają średnicę 41,0 mm, a ten Accent pro (mam taki z napisem Nexelo) są alu i mają średnice 41,2 mm. Kupiłbym zwykłego Accenta z tworzywa jak Shimano, bo też jest na 6805 i ma średnice 41,0 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 bb71-41 mają średnicę 41,0 mm, a ten Accent pro (mam taki z napisem Nexelo) są alu i mają średnice 41,2 mm. Kupiłbym zwykłego Accenta z tworzywa jak Shimano, bo też jest na 6805 i ma średnice 41,0 mm. Kolega pyta o łożyska, czy są dostępne a nie wymiary całego suportu.Łożyska jakie tam siedzą to standardowe 37x25x7 2RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Kolega pyta o łożyska, czy są dostępne a nie wymiary całego suportu. To, że się nie pyta to nie znaczy, że nie można wspomnieć o tym istotnym szczególe doktorku. Nie podałem wymiarów całego suportu, tylko jeden wymiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Wzmianka o średnicy jest cenna,byłem pewien ,że accent pro i nonpro oraz Shimano,mają taką samą. Małe update. Poszperałem trochę,i wg wszelkich znaków na ziemi i na niebie,bb-86/92pro powinno jednak mieć 41mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 To, że się nie pyta to nie znaczy, że nie można wspomnieć o tym istotnym szczególe doktorku. Po części masz rację, te 0,2 różnicy wynika z materiału jaki jest robiony. Tak czy siak będzie pasował no i łożyska do niego będą dostępne od ręki i za niewielki pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.