kashier Napisano 30 Kwietnia 2017 Napisano 30 Kwietnia 2017 Hej, mam Cube Analog 2017 29', standardowe koła. Właśnie jadę po nowe koła: przód 100mm szerokości - 15mm plus adaptery na zwykłe QR 5mm tył 142mm 12mm osi lub adaptery na 135mm QR 5mm Bardzo proszę o potwierdzenie, że te koła będą pasować do mojego roweru. Niestety, jestem nowy w temacie, i ciągle nie jestem pewien niektórych specyfikacji. Liczę na szybką odpowiedź.
Fenthin Napisano 30 Kwietnia 2017 Napisano 30 Kwietnia 2017 Z przodu szybkozamykacz, z tyłu też. Zakładasz adaptery i jeździsz. A na przyszłość pamiętaj o klamrach w tytule tematu.
phoe Napisano 30 Kwietnia 2017 Napisano 30 Kwietnia 2017 Te koła są takie se, w jakim celu fabryczne koła nimi zastępujesz? Dużo lepiej złożyć coś na Novatec 771/772.
kashier Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Napisano 30 Kwietnia 2017 Lżejsze za dobrą cenę. 1.5kg w dół. Nie powinienem? Przyjmuje każda radę, dziękuję za zainteresowanie.
phoe Napisano 30 Kwietnia 2017 Napisano 30 Kwietnia 2017 Te koła ważą 2kg przecież + mają nietypowe szprychy. Novatec 771/772 + nawet DT 533d wyjdzie chyba lżej, a będzie obręcz dużo bardziej pancerna i szprycha standardowa do tego. Zapytaj Dawida z forum co jest Ci w stanie złozyć na Novatecu w budżecie jaki masz.
wkg Napisano 1 Maja 2017 Napisano 1 Maja 2017 Hej, mam Cube Analog 2017 29', standardowe koła. Właśnie jadę po nowe koła: przód 100mm szerokości - 15mm plus adaptery na zwykłe QR 5mm tył 142mm 12mm osi lub adaptery na 135mm QR 5mm Bardzo proszę o potwierdzenie, że te koła będą pasować do mojego roweru. Niestety, jestem nowy w temacie, i ciągle nie jestem pewien niektórych specyfikacji. Liczę na szybką odpowiedź. Jedziesz to znaczy ? Po ile chciałeś je kupić ? Nie wiem, czy systemowe koła to najlepszy pomysł, ale gdybyś jednak chciał to dla porządku: http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/mavic-crossride-mtb-rear-wheel-2017/rp-prod140709 http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/mavic-crossride-mtb-front-wheel-2017/rp-prod140704 Dodatkowo na każdy zakup mają 10E upustu, darmowy transport to wychodzi 205 E za koła. Te Crossride-y nie mają najlepszej opinii, na tyle szybko się robi luz. Mam takie koła ale z 2015 i trochę z nimi walczę. System kasowania luzu QRM jest co najmniej dziwaczny. Myślałem o zakupie Crossmax- przynajmniej na tył ale niestety z 2016 (cena) mają już tylko z bębenkiem SRAM XD http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/mavic-crossmax-xl-pro-wts-mtb-rear-wheel-2016/rp-prod140719 Bębenek można wymienić i to praktycznie bez straty ale to już kombinowanie. Summa summarum chyba zostanę na razie przy Crossmaxach a jeżeli zmienię to na coś, do czego części dostanę w każdym sklepie.
Przemcio Napisano 1 Maja 2017 Napisano 1 Maja 2017 Te koła ważą 2kg przecież + mają nietypowe szprychy. Novatec 771/772 + nawet DT 533d wyjdzie chyba lżej, a będzie obręcz dużo bardziej pancerna i szprycha standardowa do tego. Zapytaj Dawida z forum co jest Ci w stanie złozyć na Novatecu w budżecie jaki masz. Ja już koledze pisałem. Składałem u Dawida takie właśnie koła. Na tyle zmodyfikowaliśmy tylko 772 na 882 z racji tego ze chciałem od razu niezniszczalny bębenek Koła super, cena super, wagowo tez nie tragedia. Polecam. Tu fotka zaraz po wyjęciu z pudełka z częścią części do upgrade-u mojego potworka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.