Skocz do zawartości

[rower] xc do 5500zl

Yah0o_121

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm......... Z pół roku temu napaliłem się na tego brazylijskiego( żółto-zielonego) :wink: . I dam głowę że miał manetki deore. Może w między czasie była zmiana specyfikacji. Widziałem tez na żywo i zielonego i Twojego czarnego i obydwa miały zwykłe deorki. Najlepiej pogadaj u żródła :wink: .

Pozdrawiam

Jarek

P.S. Ja mam "wersje żródłową: czyli zwykłe manetki deore.

Sorry - ale napisałeś do 5500 zł - a 4800 to znacznie mniej , a i transport nie jest taki drogi , ale to już nie moje zmartwienie !
Wiem, że napisałem 5500, ale podczas dyskusji uświadomiłem sobie, że aż tak wypasiony rower nie jest mi po prostu potrzebny. Pierwszy rower, który mi się naprawdę spodobał, to był Cube LTD Race... Radon ZR Team only jest prawie taki sam za dużo mniejsze pieniądze, a reszte kasy można (ale nie trzeba, i to jest najlepsze :D) wydać na jakiś osprzęt (ja planuję tylko licznik), jakieś ubranko rowerowe itp... Poza tym zauważcie z jakiego roweru przesiąde się na Radona - Wheeler ProRide 900 :D Po zmianie widelca z Capy T4 na Omegę TnL, oraz korb z Shimano C, na Alivio waży trochę ponad 14 kilo (tak mi się wydaje, w porównaniu do roweru kolegi)... A teraz będę miał naprawdę dobry rowerek :) Ale przecież każdy zaczynał przygodę z rowerami od rowerów za mniej niż 1,5k zł :D Pozdro

Wiem, że napisałem 5500, ale podczas dyskusji uświadomiłem sobie, że aż tak wypasiony rower nie jest mi po prostu potrzebny. Pierwszy rower, który mi się naprawdę spodobał, to był Cube LTD Race... Radon ZR Team only jest prawie taki sam za dużo mniejsze pieniądze.

Gwoli ścisłości to Radon ZR Team only jest praktycznie identyczny z Cube LTD CC. Różnice to manetki i przednia przerzutka (Deore - LX, LX-XT).

Gratuluję zakupu i witam w klubie cubopodobnych :)

Choć by Cię wnerwić to powiem, że kupiłem LTD CC dopasionego w koła FSA XC-300, manetki LX, na Schwalbe RR i z mostkiem FSA 170 120 mm za 3,4 kzł ;)

Jak tylko rowerek do mnie dojedzie (oby cały i zdrowy :D ) po 17 października, to napiszę coś o nim w testach... Niestety poczekam troche, bo CentrumRowerowe sprowadza go dla mnie z Niemiec, ale i tak się cieszę... Przy okazji polecam sklep CentrumRowerowe.pl - naprawdę świetna obsługa przez gg :wink:

Choć by Cię wnerwić to powiem, że kupiłem LTD CC dopasionego w koła FSA XC-300, manetki LX, na Schwalbe RR i z mostkiem FSA 170 120 mm za 3,4 kzł

Ale pewnie kupiłeś na Allegro/Ebayu,a ja takiego kupowania nie lubię... Nie wiem czemu, ale nie mam zaufania... Wolę normalny sklep :D

Gdzie jest ten sklep? Mają stronę? Może się jeszcze potarguję z CentrumRowerowym :P Jeszcze nie zapłaciłem im :D

Sklep jest na Browarnej w Warszawie i nazywa się Speed 2, prowadzi go fajny koleś Marcin. Cubów tych nie ma już bo ostanie dwa kupiłem ja i kolega. Chcieliśmy jeszcze trzeciego wziąć ale nie było już :)

Co do Radona to też super rower ale potarguj się. Mają sztywne ceny cały sezon więc mogą po sezonie spuścić :(

A swoją drogą oficjalnie te LTD CC były w sezonie po 4900 albo 4800 zł więc sam zobacz ile sklep może dać upustu...

Nie wiem, ale potargować się warto. Tak rozsądnie to myslę, że powinni Ci dać ok 10 % upustu.

A swoją drogą ten Canyon podesłany przez Ruleza jest ciekawy...

10% = Prawie 500zł ;) Brzmi nieźle

A Co do Canyona, to też mi się on podoba, ale różnica w cenie między nim, a ZR jest duża.

10% = Prawie 500zł ;) Brzmi nieźle

A Co do Canyona, to też mi się on podoba, ale różnica w cenie między nim, a ZR jest duża.

Rozumiem, że Canyon jest za drogi, mnie tak kusił Cube Reaction w niemieckiej wersji z Fox-em.

A co do matematyki to chyba z Alfem na Melmaku ją kończyłeś :D

Myslę, że jak Ci puszą go za ok 3,8 kzł to będzie już dobrze.

Po pierwsze można wziąć tego Canyona (tańszy) :

http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/eq...?b=54#equipment

Ma jedną ale ważną zaletę - rama jest o jeden poziom wyżej niż Radon i Cube do modelu Reaction - rama Cenyona jest bardziej jak Cube serii Elite - (a ten kosztuje 7900 zł) ;)

http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/Elite-Team_id_6903_.htm

Rulez ---> tak jak Curtis jest niezły jeśli chodzi o cenę setów, tak Canyon jest bardzo sympatyczny jako całe rowery. Sensownie dobrane elementy, dobre ramy, niezłe ceny. Jak się tak orientujesz doskonale w rynku niemieckim to może mi polecisz jakiś sensowny set jako podstawę roweru dla kobiety. Preferuję lekkość i wygodę kosztem sportowej geometrii. Do tego amor raczej powietrzny (waga 50 kg). Nie musi byc to najwyższa pólka, wystarczy średnia uczciwa ponieważ jazda głównie rekreacyjna. Masz coś może na oku ciekawego?

Niestety nic takiego nie wpadło mi w oko , ale czy np. ten rowerek nie był by akurat ?

http://www.decathloncycle.com/pages/produi...g=gb&prod_num=3

Z opcją ew. zmiany amortyzatora .

W sezonie kosztował 1799 zł (może teraz mają upusty)

http://www.decathlon.com.pl/flash/katrower...lon_final_4.htm

Niestety nic takiego nie wpadło mi w oko , ale czy np. ten rowerek nie był by akurat ?

http://www.decathloncycle.com/pages/produi...g=gb&prod_num=3

Z opcją ew. zmiany amortyzatora .

Dzięki ale to nie to co poszukuję. Myslę o złożeniu lekkiego hardtaila a ten to full i to jeszcze waży 14,4 kg ;(

Oprócz jazdy jeszcze jest sprawa wnoszenia roweru po schodach, więc sam rozumiesz, że to nie to.

• 1 rok później...

Witam,

Przez rok zbierałem kaske i teraz czas na dzień rozpusty.

Rower ma wytrzymać wyprawę na NordKapp jak i powinien dobrze się sprawować podczas wypraw na szutrowych trasach.

Mam pytanie czy ten rower jest wart swojej ceny?

http://allegro.pl/item368893554_motobecane...wcs_carbon.html

pytanie kieruję oczywiście do maniaków tematu :D

Interesują mnie również wasze propozycje co do innych modeli/rozwiązań.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...