Goldenboi Napisano 29 Kwietnia 2017 Napisano 29 Kwietnia 2017 Hej, czytałem w internecie że hamulce Shimano M396 nie są najwyższych lotów, a ja jako rowerzysta o sporych gabarytach i wadze 110kg, jednak boję się powierzyć im swoje zdrowie Zastanawiałem się nad wymianą przedniego i tylnego hamulca na shimano slx BR-M7000. Czy te będą wystarczające dla mnie? Jeżdżę głównie rekreacyjnie po mieście i za miastem, ew czasem po jakichś "wertepach" czyli ubitych ścieżkach gdzieś poza miastem ale bez niczego hardcorowego. Nie zjeżdżam z mega wysokich zjazdów i nie planuję. Zależy mi jedynie na względnej niezawodności i sile hamowania odpowiedniej do mojej masy. Dzięki.
Imar Napisano 29 Kwietnia 2017 Napisano 29 Kwietnia 2017 Na początek zostawiłbym fabryczne hamulce, ewentualnie możesz zainwestować w większe tarcze. Jeśli Jeździsz rekreacyjnie to m7000 przerost formy nad treścią.
Marcin86Poznan Napisano 29 Kwietnia 2017 Napisano 29 Kwietnia 2017 Większe tarcze fakt poprawią coś ale nie zawsze są zalecane większe. Te hamulce nie są złe a do rekreacji i tak nawet zbyt wiele. To, że w internecie narzekają to trzeba zobaczyć kto narzeka bo w górach fakt zostaną spalone;) przejedź kilka km i sam oceń czego oczekujesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.