Skocz do zawartości

[bagażnik] Pytanie o zaczep?

qb3

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Od paru dni stałem się sakwiarzem ;)   W końcu zaopatrzyłem moją starą zimówkę w bagażnik i najmniejsze sakwy crosso dry.  Miałem dość codziennej jazdy z plecakiem do pracy, szczególnie jak jest cieplejsza pogoda.  Plecak poczeka sobie na wypady typowo terenowe i sportowe. Cieszę się, że w końcu mogę spakować wszystko co mi potrzebne bez wypychania plecaka do granic wytrzymałości zamków oraz  bez obciążania pleców. Rower jednak nie prowadzi się już tak lekko i żwawo, ale coś za coś. 

Mam pytanie ws. mojego bagażnika. Kupiłem dość budżetowy model aby przetestować jak to w ogóle będzie. Bardzo podobny do tego na obrazku poniżej. Jak widać po lewej stronie u góry wystaje taki kawałek pręta, a na dole w jego kierunku "spogląda" drugi wygięty pod kątem prostym.   Do czego służą te "zaczepy"? Do mocowania gum?  Zupełnie nie mam doświadczenia z używaniem bagażnika i się zastanawiam. Szukałem na google, ale chyba pod złym hasłem. Elementy znajdują się tylko z lewej strony bagażnika. Jak macie jakieś zdjęcie do czego to służy to będę wdzięczny. 

Pozdro! :)

bagaznik-rowerowy2.jpg

Dzięki chłopaki! Na to bym nie wpadł :)   Sprawdziłem od razu czy moja pompka się tam nie zmieści. Niestety nie, mimo, że ma takie zagłębienia. Jest po prostu za długa ;) Zresztą bałbym się wozić tak pompkę (na krawężnikach telepie) i wolałbym zostawić ją w sakwie lub w dedykowanym uchwycie mocowanym pod koszykiem na bidon.  Ciekawe czy robią jakieś inne rowerowe akcesoria, które się mocuje w tym chwycie bagażnika.

Pozdro!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...