mrovka Napisano 27 Kwietnia 2017 Napisano 27 Kwietnia 2017 Panowie Wpuszcza mnie do samolotu,gdy bede mial w bagazu podrecznym /plecaku/ zebatke 32z i hamulce m615 ?? Przewozil juz ktos cos podobnego z UK do PL ?
mrovka Napisano 13 Maja 2017 Autor Napisano 13 Maja 2017 odswieze Na lotnisku w Luton nie bylo problemow. Udalo sie przewiezc czesci.
kazafaza Napisano 24 Maja 2017 Napisano 24 Maja 2017 @Mrovka: fajnie że się udało! Nieco późno coś dodaję, ale że wciąż ktoś gdzieś lata to może się przyda... Jeszcze mi nigdy niczego nie zabrano, ale kilka uwag: - nasi granicznicy lubią "się poczuć" i kiedyś się w czwórkę(!) naradzali czy przypadkiem moja singlowa zębatka 18T nie spowoduje obrażeń u współpasażerów lub czy nie popsuję nią samolotu. Udao się. - Niemcy: jak zwracałem się po niemiecku to nie było problemu, kiedyś jednak trafiłem na strasznę Helgę i dłuugo sie tłumaczyłem z pedałów. Zatrzaskowych, może dlatego. - Anglia: żadnych problemów z niczym, typowa angielska flegma. Ostatnio nawet wiozłem Alfine z wszelkimi kablami, zębatkami, baterią itepe i nic. Wystarczyło, że powiedziałem co to jest. Z reguły jednak podróżuję w towarzystwie kazafazowiatek i może to nieco łagodzi klimat i nie spełniam wymogów dotyczących stereotypowego wizreunku terrorysty. Powodzenia wszystkim szmuglującym, pamiętajcie że cokolwiek Wam zabrane może zostać odesłane na podany adres (oczywiście za opłatą). Narkotyki, alkohol, broń i inne zabronione materiały może nie do końca...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.